Manifestanti pro-palestinieni au luat cu asalt restaurantul unde lua cina premierul canadian Justin Trudeau, obligandu-l pe acesta sa plece

externe

Justin Trudeau, restaurant, alungat, protestatari, pro-palestinieni

Premierul Canadei, Justin Trudeau, se afla la restaurantul Vij’s de pe Cambie Street, in orasul Vancouver, cand manifestantii pro-palestineni au luat cu asalt localul, scandand zgomotos „incetati focul acum”, in incercarea de a-l determina pe liderul canadian sa ceara o incetare a conflictului dintre Israel si Hamas.

Trudeau a plecat la scurt timp dupa ce a inceput demonstratia, iar protestatarii l-au urmat, continuand sa scandeze.

Potrivit postului CBS, premierul a vizitat apoi un alt restaurant din zona Chinatown din Vancouver, unde au aparut aproximativ 250 de protestatari, au declarat autoritatile locale, aproape 100 de politisti fiind desfasurati la fata locului.

Politia din Vancouver a confirmat miercuri ca un barbat in varsta de 27 de ani a fost arestat pentru ca a lovit un ofiter de politie aseara, in apropiere de locul in care Trudeau lua masa.

Ofiterul a primit ingrijiri medicale, iar suspectul ramane in custodia politiei, a confirmat politia intr-un tweet.

Politia din Vancouver a precizat ca anchetatorii recomanda formularea de acuzatii penale impotriva barbatului.

Un barbat in varsta de 34 de ani din Vancouver a fost, de asemenea, arestat pentru obstructionarea politiei. El a fost eliberat din arest pana la finalizarea anchetei, a precizat politia.

Aceste incidente au loc in contextul in care Trudeau nu a reusit sa ceara incetarea focului in conflict, pledand anterior pentru „pauze umanitare” in mijlocul violentelor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: