politica

Marcel Ciolacu promite ca va demisiona din functia de presedinte al PSD daca AUR va castiga alegerile europarlamentare

Marcel Ciolacu a declarat joi seara, la Romania TV, ca va renunta la sefia PSD daca AUR va castiga alegerile europarlamentare din luna iunie a anului viitor.

„Daca Simion castiga alegerile europarlamentare plec a doua zi. Sunt ferm convins ca vom fi pe primul loc, am un sef de campanie foarte bun, pe domnul Tudose”, a spus Ciolacu.

Potrivit celui mai recent sondaj INSCOP, realizat in perioada 20-27 noiembrie, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri PSD ar obtine 30,2% din voturile exprimate. Acelasi sondaj mai arata o lupta stransa intre PNL si AUR pentru locul doi, precum si faptul ca SOS Romania, partidul senatoarei ex-AUR Diana Sosoaca, ar trece pragul de intrare in Parlament.

Pe de alta parte, premierul a spus ca nu a stabilit nimic „momentan” in privinta unei candidaturi la alegerile prezidentiale. „Cele mai importante sunt primele alegeri, cele europarlamentare. In momentul in care ai pierdut alegerile ai plecat, e o regula de aur”, a spus Marcel Ciolacu.

Sondajele releva ca liderul PSD nu ar accede la functia suprema decat daca l-ar avea de infruntat in turul doi pe George Simion – in cazul unei confruntari cu un reprezentant al partidelor de dreapta, Ciolacu ar pierde categoric. Ramane de vazut daca, intr-o astfel de eventualitate, actualul premier isi va tine cuvantul si va demisiona – asta daca, desigur, intr-o buna traditie pesedista, nu va fi alungat de la putere de propriii colegi de partid.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

8 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

8 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

8 ore ago

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis spune ca Macedonia de Nord ar trebui sa foloseasca numele constitutional tot timpul

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a reiterat sambata obligatia oficialilor din Macedonia de Nord de a…

8 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

8 ore ago