Marcel Vela taie din capetele caracatitei din MAI: „Se vor reduce anumite posturi de conducere cu salarii foarte mari”

news

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, luni dimineata, ca in urma restructurarii ministerului se vor reduce multe posturi de conducere cu salarii foarte mari.

Vela a spus ca in aceasta saptamana va fi finalizat un plan de restructurare a institutiilor din Ministerul de Interne, incluzand Politia si Jandarmeria, si ca a avut discutii doar cu reprezentantii Jandameriei legat de un model cu comanda regionala. „Se vor reduce anumite posturi de conducere cu salarii foarte mari”, a mentionat Vela.

Vela a declarat, luni, ca toate institutiile de arma trebuie sa trimita propriile propuneri de reorganizare pana marti si ca pana la finalul saptamanaa va fi gata un plan de reorganizare a institutiilor.

El a spus ca pana acum a discutat doar cu reprezentantii Jandarmeriei, care au fost de acord cu o reorganizare dupa modelul Politiei de Frontiera, care are doar cinci inspectorate regionale, in locul a 40 de inspectorate judetene.

„Au fost de acord sa existe o comanda regionala care sa aiba in raspunde cateva inspectorate. Pentru Ministerul de Interne va fi bine pentru ca se reduc posturi de conducere cu salarii foarte mari, ramanand astfel bani pentru dotari, de exemplu”, a afirmat Marcel Vela.

Referitor la criticile unor reprezentanti ai sindicatelor din MAI, Vela a sugerat ca acestia intentioneaza sa candideze pentru Parlament.

„Unii sindicalisti vor sa candideze la Parlament, isi fac propaganda electorala”, a declarat ministrul.

Mai mult despre:

Comentarii: