Marcel Vela, ultima ordonanta militara. A fost ridicata carantina pentru Suceava

actualitate

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a semnat miercuri o noua ordonanta militara prin care a fost ridicata carantina din Suceava.

„Ordonantele militare, toate mesajele catre dvs nu au facut decat sa consolideze zidul impotriva unui inamic invizibil si extrem de agresiv. Ne-au facut sa realizam ca suntem mai puternici impreuna. Acum am aratat ca putem fi uniti. Trebuie sa tratam fiecare zi cu responsabilitate. Stim exact ce avem de facut – sa respecam toate indicatiile, de la respectarea distantarii, pana la spalatul pe maini. In acesta lupta nu a existat de multe ori o schita pentru ca nu a mai fost un asemenea razboi. Dusmanul a fost invizibil, extrem de periculos”, a spus Vela.

ORDONANTA MILITARA nr. 12 din 13.05.2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19

Avand in vedere dispozitiile art. 24 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 22 din 21 ianuarie 1999, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 453/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 2 si art. 3 alin. (3) din Decretul nr. 240/2020 privind prelungirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei,

tinand seama de evaluarea realizata de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, aprobata prin Hotararea nr. 23 din 13.05.2020,

pentru punerea in aplicare a dispozitiilor pct.1 din anexa nr. 2 la Decretul nr. 240/2020, in temeiul art. 20 lit. n) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/1999, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 453/2004, cu modificarile si completarile ulterioare,

Ministrul afacerilor interne emite urmatoarea

Ordonanta militara

Art.1 – (1) Se ridica masura de carantinare in municipiul Suceava si in zona limitrofa formata din urmatoarele opt comune: Adancata, Salcea, Ipotesti, Bosanci, Moara, Scheia, Patrauti si Mitocu Dragomirnei.

(2) Masura se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art.2 – (1) Prezenta ordonanta militara se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

(2) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, despre continutul prezentei ordonante militare.

Ministrul Afacerilor Interne

Ion Marcel Vela

Mai mult despre: , ,

Comentarii: