Marea afacere din Poiana Brasov a clubberilor PSD din Bucuresti. Mihnea Nastase vrea sa defriseze o halca mare chiar in spatele clubului Nuba Chalet. Un fost PSD-ist face dezvaluiri din culisele afacerii

analize

Teren Nastase

Mihnea Nastase, fiul fostului premier PSD, alaturi de partenerul sau de afaceri, Horia Constantinescu (presedinte al ANPC), intentioneaza sa defriseze o buna bucata din Poiana Brasov, aflata chiar in spatele clubului de lux Nuba Chalet, pentru a construi un hotel. Acuzatiile sunt lansate de fostul sef al ANPC Brasov, Horia Susanu, fost membru PSD, un bun cunoscator al culiselor din PSD si ANPC.

„Vedem cum Mihnea Nastase, a facut o conventie (probabil schimb de teren) si a devenit proprietarul unui mare teren chiar in spate la Nuba. Interesant este de analizat ca in Cartea Funciara vedem ca in trecut a fost refuzata trecerea in intravilan a terenului… dar acum… a fost acceptat. Terenul este in spate la Nuba si Nastase vrea sa faca o constructie acolo chiar daca este padure si ar trebui sa faca o defrisare ampla.

Vedem cu Comisia de Circulatie refuza avizul cerut de Nastase, dar… se aude ca Horia Constantinescu cu sprijinul lui Dunca Marius (presedinte PSD Brasov, fost ministru al Turismului – n.red.) va rezolva problema autorizatiei si constructia se va realiza… este si nevoie ca musafirii Nuba sa stea la ei…”, a declarat Susanu pentru aktual24.ro.

Nuba Chalet, un club exclusivist frecventat deseori de liderii PSD, in special de ministrul Soirin Grindeanu,  este controlat de fiul unui primar PSD din Ilfov, Alexandru Nanu. Acesta este majoritar si in firma de publicitate outdoor Euromedia, fiind un apropiat al deputatei PSD Laura Vicol (sefa Comisie Juridice a camerei Deputatilor), a precizat recent G4Media.

Grindeanu, fotografiat la o petrecere la Nuba Chalet:

Citeste si: Nuba Chalet din Poiana Brasov, unde petrec Grindeanu si Vicol, are autorizatie de „WC”. Terenul pe care s-a ridicat ilegal restaurantul este inclus in fondul forestier national

Sorin Susanu a precizat ca a sesizat neregulile de la Nuba Chalet, insa a fost tratat cu dispret chiar in comunicarile oficiale ale conducerii ANPC.

La Nuba Chalet au fost controale, insa clubul a fost controlat chiar de un membru PSD, fost primar in Rupea.

„Dupa numeroase plangeri au fost in control la Nuba Chalet doi comisari apropiati de Horia Constantinescu (Nicolae Bardas, comisar sef adjunct Brasov, pus direct de Horia si fost primar PSD in Rupea… apropiat PSD Brasov si prieten bun cu Dunca Marius – iar a doua persoana este doamna comisar Mihaela Grecu, comisar care depinde de Horia pentru ca a implinit varsta de pensionare si a ramas in activitate prin acordul direct a lui Horia) si au fost gasite toate neregulile de care eu spuneam: expirate, neconforme, lipsa autorizatii etc etc…

Chiar daca Horia preciza in spatiul public, dupa tragedia de la bunul sau prieten Dinicu (Ferma Dacilor) ca va inchide toate locatiile care nu au autorizatii si aviz ISU, in cazul Nuba Chalet nu o face… aplica amenzi care se platesc la jumatate din minim…  deci…o sticla de vin in acel club. Un dublu standard evident. Chiar daca era in Brasov nu a vrut sa mearga in control personal.

Doamna Mihaela Grecu, cea care la Nuba aplica o simpla amenda, merge impreuna cu Horia la Mega Image si inchide pt lucruri minore… spre exemplu: dimensiunea incorecta a unor servetele.

In raspunsul primit de la ANPC, vedeti neregulile gasite la Nuba si jignirile care mi le adreseaza… ca sunt frustrat… dar tot ce am reclamat era asa cum spuneam iar el in numeroase comandamente in Poiana a ocolit exact acel club. Incepem sa intelegem si alte interese pt acel club… „, a precizat Susanu.

Seful PSD Brasov, Marius Dunca, alaturi de inspectorul ANPC Nicolae Bardas, cel trimis in control la Nuba Chalet:

Susanu, alaturi de Horia Constantinescu la o conferinta ANPC:

Sorin Susanu

Comisia Tehnica de Amenajarea Teritoriului si Urbanism a Primariei Municipiului Brasov a blocat in luna ianuarie proiectul propus de Mihnea Nastase, fiul fostului premier PSD Adrian Nastase, pentru constructia unui hotel in Poiana Brasov, pe „Drumul Sulinar” si a cerut revizuirea acestuia.

Planul Urbanistic de Detaliu prezentat trebuie refacut, specialistii comisiei semnaland, in urma sedintei din 7 noiembrie privind avizarea PUD, cateva dintre punctele de remediat. In primul rand, proiectul nu respecta prevederile Regulamentului Local de Urbanism si ale Legii 48/2008, respectiv Codul Silvic. Potrivit raportului Comisiei, terenul pe care se amplaseaza constructia trebuie sa fie proprietatea aceleiasi persoane, iar „suprafata maxima care poate face obiectul scoaterii definitive din fondul forestier, incluzand constructia, accesul si imprejmuirea, este de maximum 5% din suprafata proprietatii forestiere, dar nu mai mare de 200 m2”- prevederi prezente si in Codul Silvic.

De asemenea, Mihnea Nastase si asociatii vor trebui sa revizuiasca si profilul drumului de acces spre hotel. Totodata, comisia de specialitate, cu toate ca a avizat volumetria constructiei, pune conditia respectarii inaltimii maxime in conformitate cu prevederilor Regulamentului Local de Urbanism raportat la coama si cornisa si la terenul sistematizat, „raportat la solutii fezabile”. Altfel, proiectul ar putea sa ramana doar pe hartie.

Potrivit documentatiei inaintate primariei Brasov, complexul turistic pe care intentioneaza sa-l construiasca Mihnea Nastase in Poiana Brasov ar urma sa aiba sase niveluri – 2S+P+2E+M si 50 de camere, conform BizBrasov. „In acest moment este doar o intentie, vom vedea ce ni se va permite sa construim acolo de catre Primarie, dupa care vom incepe discutiile cu arhitectii”, declara Mihnea Nastase acum un an.

Mihnea Nastase, fiul fostului premier PSD, a mai investit in turism. In 2021, a inaugurat un complex turistic inedit pe plaja de la Corbu, un resort format din corturi de inspiratie amerindiana. Afacerea a acumulat insa datorii, dupa un sezon de functionare, astfel ca a fost inchisa.

Horia Constantinescu, alaturi de partenerul lui de afaceri, Mihnea Nastase:

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: