Marea manipulare. Cercetator CNSAS prezinta dovada: „La Penitenciarului Aiud a fost un alt Lazar, despre acesta vorbea Iulius Filip”

politica

Madalin Hodor, cercetator la Colegiul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS), afirma ca „Lazar” de care vorbeste disidentul Iulius Filip nu este actualul procuror general Augustin Lazar ci fostul sef al biroului CI al Penitenciarului Aiud, lt. col. Gheorghe Lazar. O ampla campanie de dezinformare la adresa procurorului general este derulata in prezent de trusturile de propaganda ale PSD si de liderii PSD si ALDE.

„Decizia definitiva de politie politica a lt. col. Lazar Gheorghe, seful biroului CI al Penitenciarului Aiud, publicata in Monitorul Oficial. Domnul Iulius Filip a primit in 2015 numele lui si al altor ofiteri de Securitate care l-au urmarit si torturat in urma cererii depuse la CNSAS. Despre acest Lazar si nu despre Augustin Lazar vorbea domnul Filip. Afirmatia ca Augustin Lazar a fost ‘un tortionar’ este falsa. Domnia sa a condus comisia de eliberari si nu avea cum sa actioneze direct ca ‘tortionar’ asupra lui Iulius Filip. Cel care a facut-o era lt. col. Lazar Gheorghe.

Consider ca o discutie despre rolul procurorilor si colaborarea lor cu Securitatea si regimul comunist este bine venita. Dar aceasta discutie, care este, trebuie spus, dureroasa prin prisma realitatii, nu poate fi facuta in contextul unor campanii mediatice care amesteca minciuna si manipularea in scopuri strict politice cu adevarul si cu problema delicata a mostenirii comuniste”, a scris Hodor pe Facebook.

Informatia este confirmata si de fostul disident Radu Filipescu.

„CI-stul (ofiterul de securitate – n.red.) de la Aiud stabilea tot ce era legat de detinutii politici, probabil impreuna cu seful de la Cercetari Penale de la Bucuresti, Vasile Gheorghe. Pe CI-st il chema Lazar, era colonel. In interviul dat pentru dna Hossu Longin, Iuliu Filip se referea la colonelul Lazar. Acela avea 50 de ani pe vremea aceea.

Aveam seful de sectie, un maior de militie Lascu, si cel care decidea la noi era Lazar CI-stul, aflat in legatura cu cei de la Bucuresti. Cei locali nu aveau putere de decizie. Pe unii ii elibera mai devreme, pe unii ii tinea la maximum, dar asta era decizia Securitatii de la Bucuresti”, a declarat Filipescu pentru ziare.com.

Antena 3 a declansat o noua campanie furibunda impotriva lui Lazar, acuzandu-l ca a fost „tortionar”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: