Marea minciuna a cuplului Tariceanu-Toader. Peste 5.000 de judecatori si procurori au votat deja, insa lui Tariceanu si Dragnea nu le convine rezultatul

news

Jurnalistul Dan Turturica dezvaluie ca peste 4.000 de judecatori si procurori au decis deja, printr-un vot care a avut loc in 2016, modalitatea de numire a procurorilor-sefi ai DNA, Parchetului General si DIICOT. Culmea, votul a vut loc la initiativa lui Tariceanu, insa rezultatul acestuia nu i-a convenit deloc.

„Cea mai mare minciuna pe care ne-au servit-o Tudorel Toader, dar si Calin Popescu Tariceanu, este ca propunerile de modificare a legilor justitiei ar fi avut la baza propunerile Consiliului Superior al Magistraturii.

Toader: ‘La elaborarea proiectului propus s-au avut in vedere propunerile Consiliului Superior al Magistraturii care, in calitate de garant al independentei Justitiei, are rolul de a aplica dispozitiile legale privind cariera magistratilor si organizarea instantelor’. Tariceanu: ‘Propunerile de modificare a legilor includ rezultatele unui dialog amplu cu CSM.’

Este adevarat ca CSM a fost consultat de Tariceanu. Dar nu acum, ci cu mult inainte ca Tudorel sa intre in joc. In 2016. Mai mult, CSM si-a facut scrupulos, datoria si a consultat, la randul sau, mii de procurori si judecatori, care si-au spus punctul de vedere despre anumite propuneri de schimbare a legilor justitiei.

Nu este adevarat, insa, ca au fost de acord cu cea mai importanta modificare: scoaterea presedintelui din mecanismul de numire a procurorilor sefi. Din contra, s-au pronuntat pentru ramanerea presedintelui in ecuatie si pentru scoaterea ministrului Justitiei! Cu un vot covarsitor: 4109 magistrati au spus ‘DA’ si 1520 au spus ‘NU’”, a dezvaluit Turturica pe site-ul digi24.ro.

Concluzia este ca, daca s-ar respecta dorinta magistratilor, asa cum sustin Tariceanu si Tudorel ca doresc sa o faca, atunci ministrul Justitiei ar trebui sa fie eliminat din procedura de numire a procurorilor sefi, iar nu presedintele.

„Daca propunerile lui Toader de modificare a legilor justitiei ar reflecta cu acuratete ‘rezultatele dialogului amplu cu CSM,’ cum declara Tariceanu, atunci Toader ar fi trebuit sa propuna ce au votat cei 6000 de magistrati consultati de sponsorul sau politic: scoaterea sa, ca ministru al Justitiei, din mecanismul numirii procurorilor sefi si pastrarea presedintelui.

Evident, nu o va face niciodata. In ciuda parerii extraordinar de bune pe care o au despre ei, nici Tariceanu si nici Toader nu sunt cu nimic mai destepti sau mai abili decat Dragnea si Iordache. Cand ministri ai Justitiei au fost oameni care au refuzat sa le faca pe plac, le-a convenit ca ministrul Justitiei sa nu mai aiba niciun cuvant de spus in numirea sefilor de parchete. Acum, ca il au pe Toader gata sa ii serveasca, ministrul Justitiei trebuie pastrat. Si toate, in numele ‘respectarii drepturilor omului'”, concluzioneaza Turturica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: