Mari companii americane prinse cu fofarlica: Au ascuns in paradisuri fiscale o suma COPLESITOARE

money

Cel putin 50 dintre cele mai mari companii americane au conturi in paradisuri fiscale, totalul sumelor adunate in acestea fiind de aproximativ 1.400 de miliarde de dolari.

Conform raportului Broken on The Top, citat de Oxfam, companii precum Pfizer, Goldman Sachs, DowChemical, Walmart, Chevron sau Procter and Gamble au depozitat acesti bani intre anii 2008-2014, scopul fiind de a eluda plata impozitelor catre bugetul statului.

Un document din celebrul dosar Panama Papers arata ca toti acesti colosi si-au ascuns banii prin intermediul a 1.600 de filiale secrete.

Desi evitau plata taxelor catre statul american in acest fel, companiile nu au ezitat sa accepte 11.000 de miliarde de dolari din fonduri publice prin garantii asupra imprumuturilor sau ajutoare federale directe.

Raportul scoate la lumina si sumele ascunse de diferite companii americane. Acesta arata ca Apple ar fi stocat 181 de miliarde de dolari in paradisuri fiscale, urmata de General Elecric cu 119 miliarde, Microsoft cu 108 miliarde si Pfizer cu 74 de miliarde de dolari.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: