Maria Grapini, inca o pesedista care crapa ca LCK a avut succes: „Nu este un exemplu bun pentru statele membre. A fost demisa de Iohannis”

politica

Europarlamentarul PSD Maria Grapini a declarat, joi, dupa victoria Laurei Codruta Kovesi, ca aceasta a fost „demisa” de Klaus Iohannis si ca „nu se poate sa ajunga intr-o functie superioara”.

„Eu respect votul, si-au asumat ce au votat. Eu am informat, la momentul respectiv, ca Laura Codruta Kovesi a fost demisa de presedinte. Nu se poate ca un presedinte sa demita o persoana, demiterea inseamna clar ca nu si-a facut treaba, si sa o propuna intr-o functie superioara. Pentru mine asta este foarte straniu, dar m-am obisnuit cu contrazicerile domnului Iohannis.

Daca statele si-au asumat, o sa vedem ce o sa spuna atunci cand vor sa faca acea introducere a unei noi conditionalitati si anume functionarea statului de drept pentru un nou cadru financiar. Ce mai pot sa spuna despre Romania, daca este votata o persoana care are dosare penale si care a fost demisa din functie. Si-au asumat statele membre, vom vedea ce iese. Urmeaza negocierea cu Parlamentul.

Vom vedea ce se intampla mai departe si cu solutionarea dosarelor doamnei Kovesi. Din punctul meu de vedere, nu este un exemplu bun pentru statele membre”, a spus Maria Grapini pentru DC News.

Grapini a mai spus ca „nu vede cum am putea castiga” de pe urma faptului ca LCK va fi sefa a Parchetului European.

„Trebuie sa intelegem ca procurorul sef nu are atributii foarte mari pentru ca fiecare stat isi numeste un procuror. Practic, nu decide procurorul sef, ci procurorii numiti de statele membre.

Nu se pune problema ce castiga Romania cu asta. Ar fi putut castiga ca imagine, daca era o persoana imaculata. Fiind o persoana cotroversata, evident ca vor fi pareri pro si contra. Nu vad ce am putea castiga prin asta”, a mai spus Maria Grapini pentru DC News.

Mai mult despre: ,

Comentarii: