politica

Maria Grapini si-a socat audienta la Strasbourg vorbind o engleza imposibila. Dragnea: „Candidatii PSD trebuie sa stie o limba straina” – Video

Europarlamentarul Maria Grapini a sustinut zilele trecute un discurs in limba engleza, la Strasbourg, care a stranit stupoare printre cei prezenti. Grapini a facut numeroase greseli, dovedind mari lacune in cunoasterea acestei limbi.

De altfel, un jurnalist poate fi auzit plangandu-se ca are nevoie de traducere din limba vorbita de Grapini in engleza.

”Din punctul meu de vedere – si am fost 30 de ani antreprenor, stiu exact care este FILOSOFIA ANTREPRENOR – este necesar sa avem o relatie foarte buna cu muncitorii nostri. Eu cred in antreprenor ROMANIA, BULGARIA, POLONIA, pentru ca acum PLANSETELE SALE IN TARA NOASTRA nu au SUFICIENT SOFER. Si cand NU SUFICIENT SOFER este foarte important sa obtinem SOFER. De exemplu este o poveste: OK, in Romania nu este un salariu foarte bun pentru un sofer. Stiti CUM SALARIU are un sofer in Romania?”, a spus Grapini.

”AM DISCUTIE astazi cu asociatia ACTE, Asociatia pentru CAMION TRANSPORT si SPUNETI-MI, VA ROG, nu este corect cand este folosit acest argument, nu este un salariu foarte bun. Si salariul este SUBSIDIARITATE. Fiecare tara are posibilitatea SAU sa CREatun standard pentru SALARIZI”, a continuat europarlamentarul.

”Ok. Avem nevoie de … Vrem protectie sociala PE soferi. Dar nu distrugand companiile, pentru ca ATUNCI NU AVEM COMPANII, NU AVEM MUNCITORI. Este o filosofie foarte simpla. Avem angajati cand avem companii”, a mai spus Grapini.

Una dintre conditiile anuntate de Dragnea in urma cu doua saptamani pentru candidatii PSD la europarlamentare era sa cunoasca o limba straina.

„In primul rand, sa fie patrioti in fiecare celula a corpului sau si a inimii sale. Asta este prima conditie.

A doua conditie: sa stie sa vorbeasca, sa-si doreasca sa vorbeasca, sa aiba curaj sa vorbeasca si sa apere interesul national al tarii pe care o reprezinta acolo. Pentru ca asta fac toti, numai noua ni se spune ca e bine ca europarlamentari romani sa mearga acolo si sa injure Romania. In rest, nu exista asa ceva.

Al treilea criteriu: sa stie cel putin o limba straina.

Al patrulea: sa inteleaga ce se intampla in institutiile europene si sa faca orice pentru ca fondurile europene care vin in Romania sa fie si mai mari.

Al cincilea: sa fie respectati, sa invete sa comunice, sa vorbeasca cu partenerii nostri si din familia social-democrata europeana si din celelalte familii politice, pentru ca dosare importante si ma refer la dosare economice, dosare sociale, care pot afecta pozitiv Romania, sa fie sustinute si finalizate”, spunea Dragnea.

Maria Grapini sustine in CV ca stie limba engleza.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

12 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

12 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

12 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

12 ore ago