news

Medicii din Iasi au reimplantat gamba unui tanar care a fost lovit de tren / Acesta avea castile pe urechi si se uita la telefon in momentul accidentului

O echipa multidisciplinara de medici de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iasi a reusit sa-i reataseze gamba unui tanar lovit de tren la Vatra Dornei, marti 17 ianuarie, scrie Ziarul de Iasi.

Este o noua reusita a medicilor de la acest spital dupa ce acum trei saptamani i-au fost replantate mainile unei fete din judetul Botosani care a fost victima unui accident de autocar, la Pascani.

Tanarul a fost lovit de tren pentru ca avea castile pe urechi si se uita la telefon in momentul accidentului, potrivit presei sucevene.

A fost dus de urgenta la Spitalul din Vatra Dornei unde i s-a acordat primul ajutor, timp in care a fost solicitat un elicopter SMURD pentru a-l transporta de urgenta la Spitalul de Copii din Iasi. Interventia chirugicala pentru reatasarea gambei stangi a durat 13 ore.

„Interventia a durat 13 ore, cu osteosinteza gamba stanga – echipa de Ortopedie, reimplantare gamba stanga – echipa de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, splenectomie de necesitate – echipa de chirurgie pediatrica si sustinerea functiilor vitale, plasmafereza, necesitate terapeutica vitala -echipa ATI. Este in ATI sub supraveghere continua de specialitate. Este un politraumatism cu indice de severitate lezional mare”, a declarat dr. Tamara Rosu, medic-sef UPU si purtator de cuvant al unitatii medicale.

Surse medicale spun ca adolescentul va mai avea nevoie de operatii pentru a-si reveni, iar pentru aceasta este nevoie mult sange.

Din acest motiv, Primaria Vatra Dornei a anuntat ca va organiza un punct de colectare a sangelui pentru tanarul lovit de tren, joi 19 ianuarie, la Spitalul din localitate.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Regele Charles al III-lea va participa la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 80 de ani de la „Ziua Z”, in Franta

Regele Charles al III-lea intentioneaza sa calatoreasca, luna viitoare, in Franta pentru ceremoniile care vor…

16 minute ago

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

O oră ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

2 ore ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

20 de ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

20 de ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

20 de ore ago