Medicii reactioneaza furiosi: „Ponta, esti un NESIMTIT! Sunteti o adunatura de mizerii, ne faci tara de ras”

news

Medicii reactioneaza indignati la propunerea premierului Victor Ponta de „legalizare a spagii”. Ei se considera umiliti si solicita in continuare o salarizare decenta.

Laura Popescu, medic cardiolog, are un mesaj foarte dur pentru Victor Ponta. „Ponta, esti un nesimtit! Eu nu practic o meserie nobila pentru ca niste ignoranti ca voi si altii sa ma umileasca legalizand spaga. Pentru voi este ceva normal sa luati bani asa, dar noi, doctorii, am invatat si vrem respect. Voi sunteti oricum o adunatura de mizerii, noi suntem cu multe trepte deasupra voastra. Rusine sa iti fie! Mai esti si prim ministru! Nu crezi ca ai facut tara de rahat destul?!”, a scris doctorita intr-un grup online dedicat problemelor din sistemul medical.

Si alti medici au reactionat la fel de furiosi:

Maria Panescu: Ar fi o nenorocire , mai ales pentru bolnavi !!! Cum poate cineva sa legalizeze o asemenea aberatie! Noi dorim sa avem respectul si locul pe care-l meritam in societate.

Valerian Cristian Pavaloiu: Normal ca nu vrem spaga in orice mod ar fi ea … legal sau ilegal. Vrem un sistem medical NORMAL

Morariu Ramona-Elena: NU. Hotarat! Medicii au fugit din tara datorita, in primul rand, spagii acesteia infame! Nu poti profesa cea mai onorabila meserie dintre toate asteptand pomana, fratilor! Poti suporta multe, dar nu si umilinta de a fi primul asistat social ilicit al natiunii! Asta nu e medicina! E prostitutie, iertati-mi indrazneala! Dar asta e! Prostitutie combinata cu cersetorie! De asta ne trateaza toti ca pe niste interlopi! Stiti bine..ca toti suntem in haznaua asta! Chiar daca suntem modesti, chiar daca refuzam, aceeasi plaga planeaza asupra tuturor! Iar eu una, mai bine plec..decat sa mai accept aceasta eticheta!

Mihai Negrea: Eu stau si ma minunez cat de idiot e Ponta… pentru ca propunerea mea simpla le dam 750 de euro brut, tuturor, erau pana in 500 de mil euro total impact bugetar pe tot anul si problem solved, aveam 6 luni sa fac lege de doamne ajuta. Asa o complica cu 25% pentru toata lumea, impact bugetar 1.3 mld euro neacceptata de nimeni si nici n-ai rezolvat nimic ai si demonstrat ca poti scoate 1.3 mld/an in plus. no dar daca ai consilieri mai prosti decat tine si tu nu esti un geniu….

Marti, odata cu anuntarea majorarii cu 25% a salariilor medicilor, Victor Ponta a mai declarat ca Ministerul Justitiei va lucra la un proiect de lege privind responsabilitatea penala a personalului medical.

Premierul sustine ca toate „atentiile” acordate medicilor vor fi fiscalizate. Cu alte cuvinte, spaga se legalizeaza, deci medicii vor plati impozit pe banii din plic. Ca atentiile sa fie legale trebuie insa sa indeplineasca trei conditii.

„Ministrul Justitiei, impreuna cu reprezentanti din sistemul medical, va veni cu un proiect de lege, si nu cu o ordonanta de urgenta (…), care sa prevada pe intelesul tuturor faptul ca acele contributii suplimentare pe care pacientii vor sa le aduca pentru medic, pentru asistent (sa fie – n.r.) cu definirea cumulativa a trei conditii: sa nu fie conditionata de medic, sa fie dupa incheierea actului medical si sa fie declarate, asa incat sa fie si fiscalizate. Miercurea viitoare o vom trimite in Parlament si sunt convins ca in comisiile juridice se va indrepta”, a declarat Victor Ponta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: