Medicul erou din Neamt. Un judecator anunta ca a incercat sa-i dea spaga dupa o operatie: „Mi-a dat inapoi bancnotele”

news

Judecatorul Gheorghe Morosanu, fost presedinte al Judecatoriei Bicaz, povesteste ca a incercat sa ii dea bani medicului erou Catalin Denciu, dupa o interventie chirurgicala, dar acesta a refuzat sa-i primeasca.

„Doctorul Denciu. Mi-a fost anestezist la o operatie. Dupa, desi fusesem avertizat, m-am dus la el cu o carte a mea. A luat-o zimbind, dar mi-a spus: Sper ca nu ati pus ceva in ea. Eu am dat din umeri. El a foiletat cartea, a scos din ea bancnotele si mi le-a dat inapoi. Eroii sint oameni simpli si normali”, a scris Morosanu pe Facebook.

Numerosi alti pacienti confirma spusele judecatorului.

Ioan Catalin Denciu are 48 de ani si face parte dintr-o familie de medici. Sotia este ginecolog si au impreuna doi copii.

Medicul anestezist Catalin Denciu, care a fost grav ranit in timp ce incerca sa salveze pacientii din incendiu, a fost transferat in cursul diminetii intr-un spital din Belgia.

„Medicul de la Piatra Neamt, medicul de anestezie si terapie intensiva Catalin Denciu, va fi transferat de la aeroport in aceasta seara de la Iasi catre Bucuresti, la Spitalul Floreasca, unde va fi evaluat si tratat pentru arsuri. Maine dimineata va merge in Belgia, la Spitalul Militar Reine Astrid, la Clinica de Arsuri. In aceasta perioada spitalul nu primea din exterior, dar am avut discutii impreuna si cu premierul si au acceptat transferul maine dimineata”, a afirmat Tataru.

Ministrul a precizat ca a fost coleg de facultate cu medicul de la Spitalul din Piatra Neamt si este un adevarat profesionist.

„Este un profesionist. Il cunosc din facultate. Isi face meseria, dupa cum ati vazut in aceasta seara, incercand sa salveze pe acei pacienti”, a spus Nelu Tataru.

In incendiul izbucnit sambata seara la sectia de ATI a Spitalului Judetean Piatra Neamt au murit zece persoane. Alte sapte persoane sunt in stare critica, printre care si medicul ATI de garda. Acesta a suferit arsuri grave pe 40% din corp.

Mai mult despre: ,

Comentarii: