externe

Medvedev: „Toate rachetele noastre vor zbura catre Bundestag, catre cancelar si asa mai departe”. Ce s-ar intampla daca Putin ar fi arestat in Germania

Dmitri Medvedev, fost presedinte al Rusiei, a anuntat ca Rusia va bombarda Berlinul in ipoteza ca Vladimir Putin va fi arestat pe teritoriul Germaniei, asa cum a anuntat ministrul german de Externe.

„Sa ne imaginam – e clar ca aceasta este o situatie care nu se va realiza niciodata – dar, totusi, sa ne imaginam ca se adevereste. Actualul sef al unui stat nuclear a ajuns pe teritoriul, sa zicem, al Germaniei si a fost arestat. Ce este aceasta? O declaratie de razboi adresata Federatiei Ruse! Si in acest caz, toate rachetele noastre vor zbura catre Bundestag, catre cancelar si asa mai departe”, a spus Medvedev.

Comentand cuvintele ministrului german al Justitiei, Marco Buschman, potrivit carora Berlinul ar fi obligat sa respecte decizia CPI si sa-l aresteze pe liderul rus daca va ajunge pe teritoriul Germaniei, Medvedev a remarcat: „Intelege el ca acesta este un casus belli, ca asta e o declaratie de razboi? Sau a studiat prost?”.

Marco Buschmann, ministrul german al Justitiei, a anuntat ca va pune in executare mandatul de arestare pe numele presedintelui rus Vladimir Putin daca acesta va pune piciorul pe teritoriul german.

Buschmann a declarat ca, in cazul sosirii lui Putin, Curtea Penala Internationala se va adresa rapid Interpolului si statelor semnatare si va cere executarea mandatului.

„Atunci, Germania va fi obligata sa-l aresteze pe presedintele Putin daca acesta intra pe teritoriul german si sa-l predea Curtii Penale Internationale”, a declarat ministrul, citat de Die Zeit.

Spre deosebire de institutile nationale de aplicare a legii, CPI poate actiona si impotriva sefilor de stat, a adaugat Buschmann.

Anterior, cancelarul german Olaf Scholz a salutat decizia CPI si a declarat ca mandatul de arestare a lui Putin arata ca nimeni nu este mai presus de lege.

La 17 martie, Camera preliminara II a Curtii Penale Internationale a emis mandate de arestare pe numele presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, si al Mariei Olekseevna Lvova-Belova, comisarul prezidential rus pentru problemele copiilor.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

30 de minute ago

„Oscarurile Washingtonului”. Iohannis va fi premiat in SUA pentru „conducerea exemplara a Romaniei si pentru rolul sau de lider transatlantic si european”

Consiliul Atlantic il va onora in acest an pe presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, cu…

10 minute ago

BEC a acceptat noua candidati pentru functia de primar al Capitalei. Printre acestia sunt Sosoaca, Firea si Piedone

Noua candidati intra in cursa electorala pentru a obtine pe 9 iunie fotoliul de primar…

4 minute ago

Pe cine vizeaza noul pachet de sanctiuni americane contra Rusiei, emis pe 1 mai. Apar si firme din China, Slovacia, Belgia si Turcia

La 1 mai, Departamentul Trezoreriei SUA a impus noi sanctiuni impotriva a sute de companii…

2 ore ago

Soferii de taxi din Londra au dat in judecata Uber pentru concurenta neloiala si cer 250 de milioane de lire sterline despagubiri

Uber se confrunta cu un proces in urma caruia ar putea plati sute de milioane…

2 ore ago