Melescanu este dat afara din ALDE imediat daca accepta oferta PSD. Decizie a conducerii ALDE

politica

Conducerea ALDE a decis, marti, ca membrii acestei formatiuni care vor accepta functiui propuse de alte partide vor fi dati afara.

Decizia ALDE survine in urma ofertei pe care PSD i-a facut-o lui Teodor Melescanu, de a prelua sefia Senatului dupa demisia lui Tariceanu.

In cadrul sedintei, Melescanu a declarat ca isi pastreaza intentia de a candida pentru sefia Senatului. Mai multi lideri ai ALDE au fost extrem de nemultumiti de decizia lui Melescanu.

„Cineva trebuie sa conduca Senatul in mod impartial. ALDE are garantia ca va fi tratat foarte corect, ca si toti ceilalti”, a sustinut Melescanu inainte de sedinta.

Calin Popescu Tariceanu a convocat, marti, o sedinta a conducerii ALDE pentru a discuta despre oferta facuta de PSD lui Melescanu. El a incercat sa-l convinga pe acesta sa refuze, insa fara succes.

PSD il va sustine pentru functia de presedinte al Senatului pe Teodor Melescanu, a anuntat, luni, premierul Viorica Dancila.

„Noi il sustinem pe domnul Teodor Melescanu. (…) Sunt multe optiuni, s-a votat si il sustinem pe domnul Teodor Melescanu”, a spus Dancila dupa sedinta grupului parlamentar al PSD de la Senat.

Intrebata daca a discutat cu Melescanu despre acest subiect, premierul a raspuns: „Nu puteam sa fac propunerea fara a avea o discutie”.

Mai mult despre:

Comentarii: