Melescanu nu intelege de ce romanilor din strainatate le pasa de Romania. Mesaj batjocoritor la adresa celor care vin sa protesteze pe 10 august

politica

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a afirmat marti, referitor la mitingul romanilor din strainatate anuntat pe 10 august in Piata Victoriei, ca acesta este o chestiune normala, dar ar trebui sa fie mai bine facuta organizarea unor astfel de manifestatii, deoarece pot duce la “perturbarea traficului si a atmosferei din Romania”. De asemenea, ministrul a spus ca nu intelege care este obiectivul manifestatiei, dat fiind faptul ca este vorba despre romanii din diaspora, care “ar fi normal sa protesteze pentru serviciile consulare”.

“Din punctul nostru de vedere, fiecare cetatean roman, fie ca traieste in Romania sau in strainatate, are dreptul sa iti exprime opiniile, sa protesteze. Este o chestiune normala. Singurul lucru care ar trebui sa fie mai bine facut ar trebui sa il reprezinte organizarea unor asemenea actiuni de tip stradal, care pot conduce la perturbarea traficului si la perturbarea atmosferei din Romania”, a declarat Teodor Melescanu, intr-o conferinta de presa, citat de news.ro.

Ministrul a mai afirmat ca nu intelege obiectivul protestului, mai ales ca este vorba de romanii din diaspora, care “ar fi normal sa protesteze pentru serviciile consulare”.

De asemenea, el a spus ca spera ca mitingul sa se desfasoare in conditii normale si civilizate.

“Nu inteleg foarte bine care este obiectivul protestului, avand in vedere ca sunt cei din diaspora. Daca sunt cei din diaspora, ar fi normal sa protesteze pentru serviciile consulare sau lipsa de servicii consulare, dar, in rest, e mai greu sa inteleg care va fi obiectivul principal al acestei manifestatii. Sper ca si pana acum sa se desfasoare in conditii normale, civilizate, fara violente, pentru ca, asa cum va spuneam, exista acest drept la liberul protest, fara ca insa sa ii afecteze si pe ceilalti”, a adaugat ministrul de Externe.

Romanii din diaspora, din tari precum Italia, Marea Britanie, Spania sau Germania, s-au mobilizat pe Facebook si au anuntat ca vor organiza un miting antiguvernamental in 10 august, in Piata Victoriei din Capitala.

Mai mult despre: ,

Comentarii: