Melescanu s-a inscris in al 6-lea partid al carierei de traseist, partidul lui Voiculescu: „Vreau sa aduc ceva nou in politica”

politica

Teodor Melescanu s-a inscris in Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), anunta un comunicat al formatiunii. Partidul a fost fondat si este condus din umbra de Dan Voiculescu. Astfel, partidul lui Voiculescu devine partid parlamentar, avand un senator.

”Personalitate marcanta, care a exercitat inalte responsabilitati in statul roman – Presedinte al Senatului, Ministru al Afacerilor Externe, Ministru al Apararii Nationale, Director al Serviciului de Informatii Externe – senatorul Melescanu a promovat constant, in intreaga sa cariera, valorile social-liberale, care constituie esenta doctrinei umaniste”, anunta partidul lui Voiculescu.

Melescanu sustine ca „isi doreste un proiect politic nou, capabil sa depaseasca vechile conflicte si inertii”.

„Dincolo de obiectivele politice contextuale si de agenda publica imediata, consider ca responsabilitatea esentiala a unei persoane care exercita o functie publica o reprezinta promovarea valorii umane ca esenta a oricarui model social legitim. Dupa o viata intreaga dedicata proiectelor social-liberale, asumarea identitatii umaniste este un pas firesc, care raspunde atat reperelor pe care le-am promovat intotdeauna – demnitate, echilibru, pragmatism – cat si asteptarilor concrete ale natiunii noastre. Romanii isi doresc un proiect politic nou, capabil sa depaseasca vechile conflicte si inertii, sa construiasca trainic, nu sa darame. Am incredere ca umanistii pot genera o astfel de schimbare si ma voi stradui sa contribui cu intreaga mea experienta la succesul acestui proiect”, a declarat Teodor Melescanu, se arata intr-un comunicat al PPUSL.

Melescanu a mai fost membru al FSN, PDSR, Alianta pentru Romania (rupt din PDSR), PNL, ALDE, Forta Nationala (rupt din ALDE).

Mai mult despre:

Comentarii: