politica

Melescanu a tradat, ii umileste pe Dragnea si Dancila la Bruxelles. Anuntul ministrului privind mutarea ambasadei din Israel

Europarlamentarul Cristian Preda anunta ca ministrul de Externe, Teodor Melescanum a anunta la Bruxelles, in Parlamentul European, ca Romania nu intentioneaza sa isi multe ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Subiectul mutarii ambasadei a fost tema unui urias scandal, anul trecut, generat de Liviu Dragnea si Viorica Dancila.

Melescanu a fost audiat, miercuri, in comisia de afaceri externe a Parlamentului European. Ela fost intrebat si in legatura cu mutarea ambasadei din Israel.

„A treia intrebare pe care am formulat-o viza chestiunea mutarii ambasadei la Ierusalim: i-am solicitat ministrului sa spuna daca, in timpul presedintiei rotative, va face demersuri pentru ca tarile membre UE sa-si modifice pozitia referitoare la reprezentarea lor diplomatica in Israel. Melescanu a negat ca guvernul roman ar avea vreo intentie de a pleca din Tel Aviv, explicand apoi ca in SUA decizia a fost democratica. Acum e clar: Dancila se duce in Israel o data la doua saptamani doar pentru shopping…”, a scris Cristian Preda pe blogul sau din Adevarul.

Saptamana trecuta, Dancila a fost trimisa de Dragnea din nou in Israel. Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a cerut direct sa mute ambasada Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim si sa sustina acest punct de vedere in cadrul Uniunii Europene. Dancila a raspuns „Thank you very much!” (Va multumesc foarte mult).

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

A fost impuscat premierul Slovaciei. Au fost cel putin trei focuri de arma

Premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova dupa o sedinta de guvern, el  a…

58 de minute ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

40 de minute ago

Militarii rusi au oprit traficul auto pentru a ataca cu rachete Grad regiunea Harkov din Ucraina. Soferii privesc „spectacolul” din masini – Video

Imagini ireale publicate chiar de armata Rusiei pe retelele de socializare. In mijlocul unei sosele…

O oră ago

Falsitatea „reformelor” lui Ciolacu, evidentiata de Comisia Europeana: „Deficitul guvernamental se va inrautati semnificativ”

Comisia Europeana avertizeaza ca deficitul guvernamental va urca la 6,9% din PIB in 2024 si…

O oră ago

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

6 ore ago