Melescanu vorbeste din nou despre rechemarea lui Maior de la Washington. Dragnea face presiuni in continuare

politica

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a declarat, marti, referitor la o posibila rechemare in tara a ambasadorului Romaniei in SUA George Maior, ca toate variantele sunt luate in calcul, precizand ca i-a spus si personal ca nu e normal ca diplomatii sa se implice in astfel de dezbateri.

”Am avut o discutie, trebuie sa vedem. Maine va avea loc audierea in Comisia pentru politica externa si o sa vedem care este si parerea Parlamentului”, a spus Melescanu, citat de Mediafax.

Intrebat daca ia in calcul rechemarea lui George Maior in tara, Teodor Melescanu a raspuns: „Toate variantele sunt luate in calcul, dar nu pot sa spun acum ca iau in calcul o varianta sau alta”.

„Din punctul meu de vedere, i-am spus si personal, ca nu e normal ca diplomati sa se implice in dezbateri de acest tip, imi pare rau. O sa vedem ce discuta domnul Maior la comisie”, a completat actualul ministru de Externe, solicitat sa comenteze afirmatiile facute de ambasadorul roman in SUA referitor la scrisoarea trimisa de Rudolf Giuliani, avocatul lui Donald Trump.

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca George Maior, fost sef al SRI si actual ambasador in SUA, va fi audiat miercuri, in comisia de Politica Externa, sedinta urmand sa fie cel mai probabil una publica. Tariceanu a confirmat ca a existat o interventie, prin ministerul de Externe, pentru amanarea audierii. „A existat o interventie pe canalul Ministerului de Externe, prin care s-a solicitat amanarea cu o saptamana”, a declarat Tariceanu, care a subliniat ca nu stie daca Teodor Melescanu, ministrul de Externe, va demara procedura de rechemare a lui George Maior in tara.

De asemenea, la ultima sedinta a Comitetului Executiv, liderul PSD Liviu Dragnea a spus ca i-a cerut premierului sa discute cu Melescanu pentru a demara procedura de rechemare a ambasadorului.

Pe 1 septembrie, presedintele PSD Liviu Dragnea anunta ca i s-a cerut premierului ca ministrul de Externe, Teodor Melescanu, sa porneasca procedura de rechemare in tara a ambasadorului Romaniei in SUA, George Maior. George Maior, actual ambasador al Romaniei in SUA si fost director SRI, a declarat, referitor la scrisoarea transmisa de Rudolph Giuliani, avocat al presedintelui Donald Trump, ca aceasta este expresia unui lobby initiat de forte interesate sa apere persoane cu probleme cu legea.

Potrivit Constitutiei si legislatiei in vigoare, numirea si rechemarea in tara a ambasadorilor se face insa prin decret semnat de seful statului.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: