Membrii unui violent clan interlop din Vaslui, eliberati de judecator sub control judiciar pentru ca „nu reprezinta un pericol pentru societate”

news

clan, interlop, Vaslui, eliberat, control judiciar, pericol public

Desi initial magistratii Judecatoriei Barlad au dispus arestarea preventiva a 13 indivizi de etnie roma din Murgeni, Simila si Barlad, care au inspaimantat comunitatea cu manifestari violente si amenintari cu moartea, dupa nicio luna aceiasi judecatori au decis eliberarea a sapte inculpati, pe motiv ca pot fi cercetati si in stare de libertate.

Mirarea multor cetateni cinstiti este justificata, intrucat e greu de crezut ca in urma cu aproape o luna de zile, acesti indivizi certati cu legea erau un pericol pentru societate, iar in prezent s-au cumintit si au invatat pe de rost normele de conduita civilizata intre oameni. „Asta arata ca atunci cand ai bani, legea e mai blanda, mai cu manusi de catifea cu tine, orice ai fi facut”, spun, suparate, rudele celor amenintati de clanurile etnice din Simila si din Murgeni.

O decizie juridica, privind arestarea preventiva a 13 persoane de etnie roma, care s-au incaierat pe 21 august in zona Simila, a fost ieri contestata, fiind ceruta masura inlocuirii masurii preventive a sapte dintre cei arestati preventiv. Judecatorul barladean a admis cu o larghete uimitoare, ca arestatii preventiv,sa primeasca control judiciar, dupa ce pe 23 august noapte i-a bagat in arest preventiv, iar judecatorii vasluieni, unde a fost facut un apel, au fost de acord cu arestul!

Potrivit cotidianului local, Vremea noua, cei sapte au avut un avocat din Iasi, Bogdan Tutor Gheorghita, care a cerut masura inlocuirii masurii preventive, iar judecatorul barladean a fost de acord si a decis inlocuirea arestului cu masura controlului judiciar pentru inculpati. „Este o decizie corecta. Intr-un dosar plin de nereguli procedurale, in care s-a facut doar o analiza de grup si nu o individualizare a faptelor pentru fiecare inculpat, e normala o astfel de decizie”, a precizat avocatul Gheorghita Bogdan Tudor.

Urmeaza ca sa se astepte 48 de ore de la aceasta decizie a judecatorului barladean, iar daca in acest timp procurorul nu va face un apel la sentinta data, cei sapte care au primit inlocuirea arestului preventiv cu masura controlului judiciar, vor pleca acasa. Daca procurorul va face apel, atunci decizia judecatorului barladean de pe 14 septrembrie nu mai este valabila si se va judeca din nou la Tribunalul Vaslui apelul procurorului.

„Admite cererea formulata de inculpatul Avadanei Remus, si cererile conexate formulate de inculpatii Maracine Literas, Costache Gheorghe Mirel, Milea Costinel, Siminoc Mircea, Tanase Dragos si Tanase Gheorghe. Se inlocuieste masura arestului preventiv cu masura controlului judiciar pe o perioada de 60 zile fata de inculpatii Siminoc Mircea, zis Petrulan, Tanase Dragos zis Manex, Tanase Gheorghe, zis Paris, Milea Costinel, Maracine Literas zis Englez, Costache Gheorghe Mirel, zis Edi, si Avadanei Remus zis Puro. Supravegherea respectarii de catre inculpati a masurii preventive a controlului judiciar si a obligatiilor care ii revin pe durata acesteia va fi incredintata IPJ Vaslui – SIC, sau organului desemnat de acesta. Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare pentru cei prezenti si de la comunicare pentru cei lipsa. Pronuntata azi, 14.09.2023, in camera de consiliu” este sentinta data ieri de judecatorul barladean.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: