Merkel vrea sa-i puna pe refugiati la SPORT: „Asa s-ar putea INTEGRA mai bine in societatea germana”

externe

Refugiatii s-ar putea integra mai bine in societatea germana prin implicarea in sporturi de echipa, precum fotbalul si handbalul, a declarat sambata cancelarul german Angela Merkel, in mesajul sau saptamanal, transmite DPA, citata de Agerpres.

„Ar trebui sa profitam de disponibilitatea antrenorilor si a instructorilor de a le oferi o sansa acestor oameni care au venit la noi ca refugiati. Sporturile de echipa se deosebesc tocmai prin faptul ca trebuie sa faci front comun. Poate ca (refugiatii) inca nu au o buna cunoastere a limbii, dar au o buna cunoastere a regulilor comune”, a spus Merkel. Echipele actioneaza in vederea atingerii unui obiectiv comun, care intareste si sporeste increderea in propriile forte, conditii preliminarii pentru integrarea intr-o societate noua, a mai adaugat Merkel.

Pe de alta parte, intr-un interviu publicat sambata de Bild am Sonntag, citat de Reuters, cancelarul german a spus ca autoritatile de la Atena trebuie sa-si indeplineasca rapid promisiunea de a oferi cazare pentru 50.000 de refugiati, iar Uniunea Europeana ar trebui sa-i ajute pe greci in acest demers.

„Initial, Grecia ar fi trebuit sa creeze 50.000 de locuri de cazare pentru refugiati pana la sfarsitul lui 2015. Restanta trebuie solutionata acum cu viteza fulgerului, deoarece guvernul grec trebuie sa garanteze o cazare decenta” pentru migranti, a mai spus ea. „Stiu, din discutiile mele cu premierul grec Alexis Tsipras, ca el doreste sa faca acest lucru, dar si ca are nevoie de ajutorul nostru, si din acest motiv UE trebuie si va sprijini Grecia in semn de solidaritate”, a adaugat cancelarul german.

Merkel a mai spus ca Austria si tarile balcanice sunt in mare parte de vina pentru situatia din Grecia, deoarece au decis in mod unilateral controale la frontiere. Tsipras a acuzat Austria si tarile balcanice ca „distrug Europa” prin impunerea restrictiilor la frontiere, in incercarea de a incetini afluxul de migranti care incearca sa ajunga din Grecia in nordul Europei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: