Mesaj de amenintare in stil rusesc. De cate rachete „Satan” este nevoie pentru a distruge SUA cu totul

externe

Expertul militar rus Aleksei Leonkov a calculat ca, pentru distrugerea intregii populatii a Statelor Unite ale Americii, Rusia ar avea nevoie doar de zece rachete balistice intercontinentale RS-28 ‘Sarmat’ (‘Satan 2’ in codificarea NATO), relateaza marti agentia de presa oficiala RIA Novosti, citata de Agerpres.

Intr-un articol publicat in saptamanalul armatei ruse ‘Zvezda’, Leonkov critica mass-media occidentale care, citand diversi analisti si experti, incearca sa puna la indoiala capacitatile de lupta ale celor mai noi arme rusesti, precum racheta balistica hipersonica de inalta precizie ‘Kinjal’ („Pumnalul”), planorul hipersonic ‘Avangard’, racheta intercontinentala ‘Sarmat’ si dronele cu tehnologie nucleara ‘Burevestnik’ si ‘Poseidon’.

Potrivit expertului rus, principalul mesaj al publicatiilor occidentale este ca Rusia, cu o economie si industrie ramase in urma, considerata drept ‘o tara-benzinarie’, nu poate dispune de tehnologii de varf. Ceea ce nu ar fi adevarat, spune el.

Despre sistemul ‘Avangard’, presedintele rus Vladimir Putin afirmase la 1 martie 2018 in discursul sau despre Starea Natiunii in Adunarea Federala (parlamentul bicameral) ca acest dispozitiv poate atinge viteza de 20 Mach, adica de 20 de ori viteza sunetului (1 Mach echivaland 1.224 km/ora) si poate depasi orice sistem de aparare antiracheta din prezent.

La ora actuala, Occidentul s-a concentrat asupra dronei ‘Poseidon’ cu tehnologie nucleara. Recent, media ruse au anuntat ca acest sistem de arme este in curs de testare si doua submarine echipate cu drona ‘Poseidon’ vor intra in dotarea Flotei ruse din Pacific.

Cu toate acestea, expertul citat considera ca intr-un eventual conflict rachetele vor detine suprematia.

‘Va propun sa faceti un calcul. Se stie ca in urma bombardamentelor nucleare la Nagasaki si Hiroshima au murit cate 100.000 de persoane in fiecare oras (peste cinci ani aceasta cifra s-a dublat). In 1945, puterea bombei nucleare a fost in medie de 20 kilotone, adica o kilotona a ucis pe loc 5.000 de persoane’, sustine Aleksei Leonkov, adaugand ca o singura racheta RS-28 ‘Sarmat’ este capabila sa transporte o incarcatura nucleara intre 6,75 la 7,5 megatone.

‘Deci, o racheta de acest tip poate ucide intre 33,75 si 37,5 milioane de persoane in zonele dens populate ale Statelor Unite. Zece rachete Sarmat vor distruge intreaga populatie a SUA’, declara acesta, citat de RIA Novosti.

Conform expertilor rusi, racheta RS-28 ‘Sarmat’ are o greutate de 100 de tone si poate transporta 12 focoase nucleare pe o distanta de 10.000 de kilometri, avand capacitatea de a atinge teritoriul continental al Statelor Unite.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: