politica

Mesaj de Centenar in Parlament: Acum 100 de ani in fruntea statului erau Regele Ferdinand, Averescu, Bratianu. Acum sunt Dragnea, Dancila sau Iordache

Presedintele USR, Dan Barna, a spus, miercuri, in discursul sau sustinut in sesiunea extraordinara a Parlamentului ca in urma cu 100 de ani in fruntea statului erau Regele Ferdinand, Generalul Averescu, Ionel Bratianu, iar acum sunt Liviu Dragnea, Viorica Dancila sau Florin Iordache. El a mai afirmat ca Anghel Saligny, cu o generatie inainte de Marea Unire, a realizat podul de la Cernavoda, in cinci ani, iar in ultimii 30 de ani politicienii nu au reusit sa faca o autostrada care sa lege regiunile istorice.

Dan Barna a afirmat ca, in urma cu cativa ani, niciunul dintre senatorii si deputatii USR nu credea ca se va afla in Parlament atunci cand urmau sa se sarbatoreasca 100 de ani de la Marea Unire, precizand ca ei au ajuns acolo pentru ca au vrut sa stea deoparte si sa vada cum viitorul lor e decis de policieni corupti si incompetenti.

“Am ajuns aici pentru ca niciunul dintre noi nu a mai vrut sa stea deoparte si sa se uite la televizor cum viitorul lui si al celor din jur este decis de politicieni corupti si incompetenti. In urma cu 100 de ani Petre Carp ne spunea ca Romania are prea mult noroc sa mai aiba nevoie de politicieni si daca ne uitam unde este Romania astazi, Uniunea Europeana, NATO, parteneriat cu SUA, da, inclinam sa-i dam dreptate lui Carp. Numai ca el spunea asta cand in fruntea statului roman erau Regele Ferdinand, Generalul Averescu, Ionel Bratianu, Barbu Delavrancea sau Nicolae Titulescu. Astazi in fruntea Romaniei sunt Liviu Dragnea, Viorica Dancila sau Florin Iordache”, a spus liderul USR.

El a mai afirmat ca in ultimii 30 de ani politicienii nu au reusit sa faca o autostrada care sa lege regiunile istorice, iar cu o generatie inainte de Marea Unire Anghel Saligny facea podul de la Cernavoda, proiect finalizat in cinci ani.

“Cu o generatie inainte de Marea Unire, Anghel Saligny realiza sistemul de poduri de la Cernavoda. Cel mai spectaculos proiect ingineresc din Europa la vremea respectiva era in Romania. Stiti in cat timp a fost terminat? In cinci ani. Politicienii care au guvernat Romania dupa Revolutie nu au fost in stare sa termine o autostrada, una singura, care sa lege regiunile istorice in 30 de ani de guvernare”, a spus Barna

El a afirmat ca putin dupa Marea Unire, Nicolae Paulescu descoperea insulina, iar dupa 100 de ani coruptia din sistemul medical a facut ca spitalele sa fie incapabile sa raspunda unei tragedii precum cea de la Colectiv.

“Putin dupa Marea Unire, Nicolae Paulescu descoperea insulina, una dintre cele mai mari realizari ale medicinei, o descoperire care a imbunatit viata a milioane de oameni bolnavi de diabet. 100 de ani mai tarzium coruptia din sistemul medical romanesc a facut ca spitalele noastre sa fie incapabile sa raspunda unei tragedii precum Colectiv si atunci au murit zeci de tineri cu zile”, a mai spus Barna.

Liderul USR a spus ca Romania centenara a fost creata de cei care nu au stat deoparte si ii indeamna pe cetateni sa recastige viitorul pe care il meritam cu totii.

“Romania noastra, romania Centenara a fost creata de cei care nu au stat deoparte. Astazi este randul nostru, al antreprenorilor, functionarilor, medicilor, profesorilor al studentilor si al corporatistilor, al agricultorilor si al muncitorilor, al tuturor celor care nu vrem sa facem politica, dar ne pasa de viitorul nostru si al Romaniei. La 100 de ani de la Marea Unire Romania are nevoie de noi si USR este in prima linie. Nu mai stati deoparte, haideti sa recastigam viitorul pe care il meritam cu totii”, a mai declarat Dan Barna.

Urmareste-ne si pe:
Speranta Erhan

Share
Published by
Speranta Erhan

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

12 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

12 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

12 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

3 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

12 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

12 ore ago