Mesaj de la Bruxelles: „Romania trebuie neaparat sa gaseasca un prim-ministru mai bun inainte de a detine presedintia UE in anul 2019”

politica

Europarlamentarul Siegfried Muresan, negociator sef al Parlamentului European privind bugetul UE pentru 2018, avertizeaza asupra faptului ca premierul Tudose „habar nu are cum functioneaza Uniunea Europeana”. El solicita schimbarea prim-ministrului in perspectiva preluarii Presedintiei UE de catre Romania in 2019.

„Domnule prim-ministru, nu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania a redactat raportul respectiv, ci misiunea de economisti venita special la Bucuresti cu acest scop. Sunt economisti care au scos multe tari din criza, spre deosebire de dumneavoastra, care tocmai bagati o tara in criza.

V-am spus demult: prim-ministrul Mihai Tudose habar nu are cum functioneaza Uniunea Europeana. Trebuie neaparat sa gasim un prim-ministru mai bun inainte de a detine presedintia UE in anul 2019”, a scris Siegfried Muresan pe Facebook.

Tudose i-a acuzat pe membrii Reprezentantei Comisie Europene la Bucuresti ca nu inteleg ce se intampla in Romania, dupa ce CE a dat publicitatii un raport ingrijorator privind masurile guvernului de la Bucuresti.

„Noi o sa avem impozitul de 10% pe venit (…) Nu e prima data cand reprezentantul Comisiei Europene la Bucuresti intelege altfel decat toata lumea”, a spus zeflemitor Tudose, la finalul unei intalniri cu reprezentantii sindicalistilor din Sanatate cu privire la ingrijorarile Comisiei Europene transmite intr-un raport al misiunii CE in Romania din perioada 26-27 septembrie.

Raportul semnala ca autoritatile de la Bucuresti au in vedere doua variante pentru impozitul pe venit de la 1 ianuarie: 10% si 12%. In plus, acelasi raport transmite Bruxelles-ului ca Guvernul are de gand sa reduca drastic procentul contributiei angajatilor romani la Pilonul II de pensii (de la 5,1% la 2%), ceea ce ar insemna o intoarcere in timp inainte de reforma sistemului de pensii din 2008.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: