Mesaj dur la adresa UDMR din partea aliatilor de la Bruxelles: „Ne exprimam regretul profund cu privire la voturile UDMR pe legile justitiei”

politica

Presedintele Partidului Popular European PPE), Joseph Daul, transmite un mesaj dur dupa ce legile justitiei au trecut de Parlament. Daul nu uita sa sanctioneze si UDMR, membra a PPE, pentru ca a sustinut PSD si ALDE.

„Astazi este o zi trista pentru Romania si pentru toti cetatenii romani care au protestat in strada pentru a apara independenta justitiei. Separarea puterilor in stat este un pilon al democratiei. Sistemul de justitie nu ar trebui pus niciodata sub control politic intr-un stat membru al Uniunii Europene. Actiunile majoritatii politice condusa de socialisti submineaza statul de drept din Romania. Sunt simptome ale unei democratii bolnave.

Modificarile legilor justitiei si amputarea Directiei Nationale Anticoruptie sunt alarmante. Prin intensificarea controlului asupra institutiilor din Romania, socialistii poate ca isi cresc puterea, dar slabesc Romania. Sunt in joc stabilitatea si credibilitatea tarii. Astfel, vrem sa ne exprimam tot sprijinul catre magistratii, judecatorii, procurorii si toti oamenii care lupta impotriva coruptiei si pentru o justitie dreapta si independenta in Romania. O justitie slabita inseamna mai multa coruptie; mai multa coruptie inseamna mai multa saracie pentru oamenii obisnuiti.

Cu un an inainte de a prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene, oamenii din Romania merita un guvern care apara statul de drept, lupta pentru o justitie independenta si combate coruptia”, se afirma intr-un mesaj al lui Daul postat pe site-ul PPE.

Presedintele PPE si-a exprimat, totodata, „regretul profund cu privire la voturile UDMR, partid membru al PPE”, care sprijina guvernul socialist.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: