Mesaj taios de la Bruxelles pentru borfasii PSD-ALDE: „Este de o importanta capitala”. Comisia Europeana nu le va permite sa afecteze lupta anticoruptie

news

Comisia Europeana s-a declarat joi ingrijorata de evolutiile actuale din Romania, privind modificarea Codului de procedura penala si celelalte schimbari de legislatie privind justitia.

„Comisia urmareste indeaproape si cu ingrijorare evolutiile actuale din Romania. Asa cum am subliniat in mod repetat, lupta impotriva coruptiei si asigurarea unui sistem judiciar independent si profesional sunt de o importanta capitala. Acesta este, de asemenea, o parte a rapoartelor Comisiei privind MCV.

In acest context, urmarim indeaproape reformele judiciare si codurile penale din Romania. Vom examina legislatia adoptata si compatibilitatea acesteia cu standardele UE si internationale relevante”, a declarat Christian Wigand, purtator de cuvant al Comisiei Europene, citat de hotnews.ro.

PNL si USR au depus, joi, la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), sesizarea asupra proiectului de modificare a Codului de procedura penala.

„Noi, PNL, impreuna cu USR sesizam Curtea Constitutionala a Romaniei privitor la legea de modificare a Codului de procedura penala. Aceasta lege este o adevarata lege a favorizarii infractorului pentru ca prin sutele de amendamente pe care le-au formulat cei din PSD-ALDE si pe care le-au trecut prin vot nu veti gasi nici macar un amendament care sa arate ca se preocupa in vreun fel de protejarea drepturilor si libertatilor a intereselor legitime ale partilor vatamate, ale tuturor cetatenilor de buna credinta”, a afirmat deputatul liberal Ioan Cupsa la Parlament.

Comentarii: