Mesaj vechi de un secol gasit intr-o sticla sub statuia rasturnata a Reginei Victoria din Canada

life

Un mesaj scris in 1921 a fost gasit intr-o sticla sub o statuie a Reginei Victoria din Manitoba, Canada, in care autorul se plange de… lipsa de coniac in timpul prohibitiei, potrivit The Mirror.

Muncitorii au dat peste artefact in timp ce sapau pamantul la baza monumentului aflat in fata cladirii adunarii legislative a orasului.

Mesajul pare sa fie o scuza pentru ca nu se poate respecta obiceiul de a pune la baza statuii o sticla de coniac din cauza prohibitiei.

„`Din cauza prohibitiei, nu putem respecta obiceiul de a pune o sticla de coniac sub piatra, ne pare extrem de rau`, scrie in mesaj”, a declarat Reg Helwer, ministrul responsabil pentru serviciile guvernamentale, citat de CBC.

Mesajul a fost semnat de un cioplitor in piatra, de alti muncitori si de ministrul adjunct al lucrarilor publice al provinciei.

Prohibitia a fost aplicata in Statele Unite din 1920 pana in 1933, unde a fost interzis sa se produca, sa importe sau sa vanda alcool, iar in Canada de asemenea, a fost aplicata in diferite provincii in aproximativ aceeasi perioada.

In urma interdictiei a crescut criminalitatea din cauza bandelor care controlau aprovizionarea cu bere si bauturi spirtoase in multe orase, ceea ce s-a adaugat la opozitia care a dus in cele din urma la abrogarea legii.

Anul trecut protestatarii au vandalizat statuia Reginei Victoria, i-au smuls capul si l-au aruncat in raul Assiniboine, in timpul comemorarilor copiilor victime ale scolilor misionare pentru indigeni.

In urma acestei descoperiri, guvernul cauta cel mai bun mod de a conserva documentul.

Helwer a spus ca nu este prima data cand un obiect din istoria Manitobei este descoperit din intamplare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: