Metoda „Accidentul”. Doi bulgari si un roman au obtinut zeci de mii de euro de la romani creduli

news

Doi cetateni bulgari au inselat mai multi romani, de la care au obtinut zeci de mii de euro prin metoda „Accidentul”. Bulgarii au fost ajutati de un cetatean roman sa intre in posesia banilor.

Romanul a fost prins in flagrant si retinut.

„La data de 1 iunie 2023, politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul de Investigatii Criminale Sector 5, au prins in flagrant, in orasul Pantelimon, judetul Ilfov, un barbat, in varsta de 55 de ani, fata de care sunt efectuate cercetari intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de inselaciune si complicitate la inselaciune.

In fapt, in perioada aprilie 2022 – prezent, mai multi cetateni straini, care s-ar fi recomandat a fi medici, ar fi pretins si primit de la persoanele vatamate diferite sume, sub pretextul ca rude apropiate ar fi suferit accidente, iar banii erau necesari pentru interventii medicale.

Probatoriul administrat a relevat faptul ca acestia ar fi fost ajutati de persoane din tara noastra, care s-ar fi deplasat in cursul lunilor februarie, martie, septembrie si decembrie 2022, la domiciliul persoanelor vatamate, si ar fi ridicat, pe rand, sumele de: 22.000 de euro, 16.000 de euro, 8.000 de euro, 26.760 de lei, 5.000 de euro si 80.000 de lei, sume care ar fi fost inmanate cetatenilor straini de catre barbatul de 55 de ani, pe teritoriul Bulgariei.

Astfel, in urma cooperarii dintre politistii bucuresteni si cei din Bulgaria, tot la data de 1 iunie 2023, doi cetateni bulgari au fost prinsi in flagrant, pe teritoriul Bulgariei, in timp ce ridicau un plic cu bani, din parcarea unui centru comercial, unde fusese lasat de barbatul de 55 de ani (10.000 de lei), bani pretinsi si primiti de la una dintre persoanele vatamate.

Cu privire la cei doi cetateni straini, documentele intocmite urmeaza a fi inaintate de catre autoritatile bulgare, in baza ordinului european de ancheta.

Barbatul de 55 de ani a fost retinut pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat magistratilor, cu propunere legala”, a anuntat Politia.

Romanul se numeste Constantin Augustin Florentin, au declarat surse judiciare pentru aktual24. Numele celor doi cetateni bulgari: Bozhan Atanasov Georgiev si Todor Dimitrov Todorov. Acestia  fost prinsi in parcarea unui centru comercial din Ruse.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: