„Mi-e rusine cu Dancila”. Celebrul actor Vizante initiaza o campanie similara cu cea din Cehia

news

Actorul Marius Florea Vizante si-a postat o fotografie pe pagina de Facebook pe care a scris „Mi-e rusine cu Dancila”. Gestu este inspirat de o campanie derulata acum in Cehia, unde o suta de panouri publicitare cu portrete ale unor diverse persoane, cu numele acestora si inscriptia „Mi-e rusine cu premierul meu” au aparut pe strazi.

Vizante, alaturi de alti actori cunoscuti, precum Oana Pellea, Marius Manole, Victor Rebengiuc Natalie Ester, face parte dintre personalitatile care au decis sa se implice civic si sa ia atitudine fata de abuzurile Regimului Dragnea.

Campania din Cehia este o initiativa publicitara prin care este criticat premierul Andrej Babis, pentru implicarea sa in cateva afaceri controversate, scrie news.ro.

Babis, in varsta de 64 de ani, a respins aceste acuzatii si a denuntat o „campanie de defaimare”, potrivit AFP.

El a fost pus sub acuzare intr-un caz de deturnare de fonduri europene, datand din perioada 2007-2008. Detractorii lui ii reproseaza si conflicte de interese, dar si presupusa colaborare cu politia secreta comunista StB inainte de 1989.

„Nivelul de rusine cauzat de premier este atat de ridicat incat necesita o reactie”, a declarat Jaroslav Polacek, proprietarul agentiei de publicitate PRodukujeme, organizatoare a campaniei.

Orice persoana care il critica pe Babis se poate fotografia si apoi poate aparea pe un mare panou publicitar in schimbul sumei de 175 de euro.

Este o campanie similara cu cea lansata in 2005 contra premierului social-democrat Stanislav Gross (1969-2015), care se confrunta atunci cu dezvauiri privind originea indoielnica abanilor prin care si-a cumparat apartamentul.

Polacek a condus mult timp campanii electorale ale partidului de dreapta TOP 09, foarte critic la adresa lui Babis.

In ciuda controverselor, partidul lui Babis a castigat alegerile legislative din 2017 cu 29,64% din voturi si sondajele continua sa-l dea favorit cu 30 la suta din intentiile de vot.

Premierul i-a invitat pe toti participantii la aceasta campanie la o cafea, pentru a-i convinge ca nu au de ce sa le fie rusine si ca „reprezinta bine Cehia in lumea intreaga”. El a fost refuzat.

Comentarii: