Microsoft avertizeaza: China va folosi inteligenta artificiala pentru a perturba alegerile din SUA, Coreea de Sud si India

externe

China

China va incerca in acest an sa perturbe alegerile din SUA, Coreea de Sud si India cu continut generat de inteligenta artificiala, dupa ce a facut o incercare cu scrutinul prezidential din Taiwan, a avertizat Microsoft, relateaza The Guardian.

Firma americana de tehnologie a declarat ca se asteapta ca grupurile cibernetice sustinute de statul chinez sa intervina in alegerile din 2024, potrivit unui studiu al echipei de informatii despre amenintari a companiei publicat vineri.

„Pe masura ce populatiile din India, Coreea de Sud si Statele Unite se indreapta spre urne, este probabil sa vedem actori cibernetici si de influenta chinezi lucrand pentru a viza aceste alegeri”, se arata in studiu.

Compania a adaugat ca deocamdata impactul continutului generat de AI este minor, dar a avertizat ca acest lucru s-ar putea schimba.

Microsoft a afirmat in studiu ca China a incercat deja o campanie de dezinformare generata de inteligenta artificiala in alegerile prezidentiale din Taiwan din ianuarie. Compania a anuntat ca aceasta a fost prima data cand a vazut o entitate sustinuta de un stat care a folosit continut creat prin inteligenta artificiala in incercarea de a influenta un scrutin strain.

Un grup sprijinit de Beijing, numit Storm 1376, cunoscut si sub numele de Spamouflage sau Dragonbridge, a fost foarte activ in timpul alegerilor din Taiwan. Printre incercarile sale de a influenta alegerile s-a numarat si postarea pe YouTube a unor inregistrari audio false in care candidatul Terry Gou – care s-a retras in noiembrie – sustinea un alt candidat. Microsoft a declarat ca clipul a fost „probabil generat de AI”. YouTube a eliminat continutul inainte ca acesta sa ajunga la prea multi utilizatori.

Grupul sustinut de Beijing a difuzat o serie de meme-uri generate de inteligenta artificiala despre candidatul care a avut succes in cele din urma, William Lai – un candidat pro-suveranitate caruia Beijingul i se opune – acuzandu-l de deturnare de fonduri.

Studiul a fost publicat in aceeasi saptamana in care o comisie oficiala de revizuire numita de Casa Alba a anuntat ca „o cascada de erori” din partea Microsoft a permis operatorilor cibernetici chinezi sustinuti de stat sa patrunda in conturile de e-mail ale unor inalti oficiali americani. Luna trecuta, guvernele Statelor Unite si Marii Britanii au acuzat hackerii sustinuti de China ca au desfasurat o campanie cibernetica de ani de zile care a vizat politicieni, jurnalisti si intreprinderi, precum si organismul de supraveghere a alegerilor din Marea Britanie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: