Migrantii preseaza granitele Romaniei. Autoritatile au luat masuri suplimentare

news

Ministerul de Interne a sporit masurile de securitate, incepand din noaptea de joi spre vineri, la frontiera cu Serbia, unde au fost alocate forte suplimentare de la Politia de Frontiera si Jandarmerie.

Decizia a fost luata dupa ce in aceasta saptamana au fost depistate doua incercari de trecere ilegala a frontierei verzi de catre grupuri de imigranti.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), pe langa dispozitivul existent la frontiera cu Serbia s-au alaturat masini de termoviziune, patrule canine si echipe terestre suplimentare.

De asemenea, un elicopter al MAI va survola si va sustine aerian aceste misiuni de la sol, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte.

„Aceste actiuni au ca scop asigurarea ordinii publice si combaterea infractionalitatii transfrontaliere la frontiera de sud-vest a Romaniei. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultima generatie, autospeciale cu sistem de termoviziune si caini de serviciu.

Astfel de actiuni de cooperare inter-institutionala s-au mai desfasurat si in alte zone aflate in competenta Politiei de Frontiera Romane, la frontierele de nord si de sud, contribuind astfel la cresterea gradului de siguranta a cetateanului”, mai spun reprezentantii Politiei de Frontiera.

Masurile vin dupa ce peste 3.000 de imigranti, care intrasera ilegal in Serbia, au fost arestati in ultimele saptamani. Si in cursul noptii de miercuri spre joi au fost arestati doi presupusi traficanti de persoane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: