Mihai Sora cere demisia lui Florin Citu: „Nu faci fata presiunilor securistilor conectati la resursele din sistemul de sanatate”

politica

Mihai Sora reactioneaza foarte critic la decizia lui Florin Citu de a-l demite pe Vlad Voiculescu si ii transmite premierului ca ar trebui sa demisioneze.

„Daca tu, premierul Romaniei, nu faci fata presiunilor securistilor conectati la resursele din sistemul de sanatate, daca te lasi convins de coruptii din PSD si PNL, de vocile isterice din strada, de populismul desantat al unor politicieni iresponsabili, si faci ce-ti dicteaza ei, nu constiinta ta, atunci poate ca nu ai anvergura postului pe care il ocupi, mai cu seama in vremurile acestea grele; poate ca umerii tai sunt prea stramti pentru costumul imbracat, iar osatura prea fragila pentru povara pe care esti chemat s-o duci”, a scris Sora pe Facebook.

Premierul Florin Citu a facut, miercuri, la pranz o prima declaratie publica in legatura cu demiterea lui Vlad Voiculescu.

„De un an de zile, Romania trece printr-o lupta cu pandemia, aceasta a intins la maxim resursele statului. Ca sa avem succes, este nevoie de incredere in institutiile statului.

Pentru a ma asigura ca increderea ramane, m-am decis sa fac o modificare la varful Ministerului Sanatatii. Vreau sa-i adsigur pe romani ca eu cred cu tarie in aceasta coalitie de guvernare, s-a cladit in jurul unor valori, idei, nu in jurul unor persoane”, a declarat Citu.

Presedintele Iohannis a semnat, miercuri, la ora 12.30 decizia de revocare din functia de ministru al Sanatatii a lui Vlad Voiculescu. Anuntul a fost intampanita cu urale in studiourile Antena 3 si Romania TV.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din functia de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sanatatii”, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Sedinta de guvern programata pentru miercuri a fost amanata, ministrii USRPLUS refuzand sa se mai prezinte dupa ce Vlad Voiculescu au fost revocat din functie.

Birourile Nationale USRPLUS s-au intrunit in sedinta de urgenta, de la 12:00, in urma crizei provocata de demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sanatatii. Liderii USRPLUS iau in calcul sa ceara si ei inlocuirea lui Florin Citu in schimbul ramanerii aliantei in coalitie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: