externe

Miliardarul Jeff Bezos va zbura in spatiu, la bordul unei rachete construite de propria companie: „De cand aveam cinci ani, am visat sa calatoresc in spatiu”

Miliardarul american Jeff Bezos, fondatorul grupului Amazon, a anuntat luni ca el, fratele lui – Mark – si castigatorul unei licitatii se vor afla la bordul rachetei construite de compania sa Blue Origin care va realiza primul ei zbor in spatiu cu echipaj uman, informeaza Reuters si AFP, citate de Agerpres.

„De cand aveam cinci ani, am visat sa calatoresc in spatiu. Pe 20 iulie, voi face acea calatorie cu fratele meu. Cea mai mare aventura, alaturi de cel mai bun prieten al meu”, a scris miliardarul american intr-un mesaj publicat pe Instagram si insotit de un videoclip minutios regizat.

Jeff Bezos, care se va retrage din functia de CEO al grupului Amazon pe 5 iulie, si fratele lui vor fi insotiti de castigatorul unei licitatii organizate pentru ocuparea unui loc la bord, cu ocazia primului zbor in spatiu organizat de Blue Origin cu echipaj uman.

„Nu ma asteptam ca el sa anunte ca va participa la primul zbor”, a comentat fratele magnatului in acel videoclip, care prezinta si un moment in care cei doi frati se imbratiseaza.

Pe 20 iulie, compania de turism spatial Blue Origin va trimite pentru prima data oameni in spatiu, timp de cateva minute, la bordul unei rachete, iar unul dintre locurile de la bordul vehiculului spatial a fost scos la licitatie pentru publicul larg.

Potrivit unui comunicat publicat de compania Blue Origin luni, licitatia organizata pentru cumpararea celui de-al treilea loc a ajuns la 2,8 milioane de dolari. Pretul de vanzare ar putea sa creasca si mai mult dupa anuntul facut de CEO-ul grupului Amazon.

Aproape 6.000 de persoane din 143 de tari au participat la licitatie, a precizat compania americana. Licitatia se va incheia pe 12 iunie.

Fondurile obtinute vor fi donate fundatiei create de Blue Origin, Club For The Future, care are misiunea de a incuraja tinerele generatii sa inceapa cariere profesionale in domeniul stiintific.

Racheta cu decolare verticala New Shepard va fi lansata pe 20 iulie, iar capsula se va separa de racheta purtatoare cand va atinge altitudinea de 75 de kilometri, continuandu-si apoi traiectoria pana cand va depasi altitudinea de 100 de kilometri.

Pasagerii aflati la bordul capsulei vor putea in acel moment sa pluteasca in conditii de imponderabilitate timp de cateva minute si sa admire curbura Pamantului.

In acest timp, racheta lansatoare va incepe sa coboare treptat si va trebui sa aterizeze controlat la un punct fix, pe o pista, tot in pozitie verticala.

La randul sau, capsula va intra dupa aproximativ 10 minute in cadere libera pentru a reveni pe Terra, iar coborarea va fi franata cu ajutorul a trei mari parasute si a unor retropropulsoare, inainte de a ateriza intr-o regiune desertica situata in partea vestica a statului american Texas.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: jeff bezos

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

15 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

15 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

15 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

5 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

15 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

15 ore ago