Milionarul Gigi Becali va avea si pensie speciala: 2.500 de euro/luna de la Parlamentul European

politica

Afaceristul Gigi Becali (63 de ani) anunta ca va primi o pensie pensie speciala de fost europarlamentar in valoare de 2.500 de euro.

Becali a anuntat ca a fost sunat de catre o persoana de la Parlamentul European, care l-a intrebat daca vrea sa beneficieze de pensie, in valoare de 2.500 de euro.

Bineinteles, Becali nu a refuzat, adaugand ca va primi si 4000 de euro, pensie, din partea statului roman dupa ce va implini 65 de ani, scrie DigiSport.

Becali a fost europarlamentar in perioada iunie 2009 – decembrie 2012.

Si fostul europarlamentar Mircea Diaconu s-a declarat mai mult decat fericit dupa ce a aflat ca va primi pensie de la Parlamentul European.

Citeste si: „Pentru mine este un miracol. Astia-s banii”. Mircea Diaconu anunta ce pensie va avea ca fost europarlamentar. Din salarii a acumulat deja un milion de euro

Europarlamentarul Mircea Diaconu a anuntat, in 2019, intr-un interviu pentru Recorder, ca va avea o pensie de 1.400 de euro pentru ca a stat cinci ani in Parlamentul European. El a detaliat si ce alte beneficii a avut ca europarlamentar.

Mircea Diaconu a spus ca a avut o indemnizatie lunara pe 6.350 de euro pe luna. La acestia s-a mai adaugat o diurna zilnica de 300 de euro plus decontarea transportului (clasa business, in cazul avioanelor) si a cazarii. „Esti, semnezi, existi, ai activitate, primeste diurna aceea zilnica”, a detaliat Diaconu.

„Si pensiile, ca si asta este interesant. Eu am un singur mandat, asta inseamna 1.400 de euro pe luna. Deci astia-s banii. Pentru mine este un miracol. Pentru mine ca actor, pentru ca pensia de actor este cu totul alta. Si outeam sa fiu mai departe pe pensia de actor, si acum, miraculos, sunt pe pensia asta”, a spus Diaconu, fericit.

Cu un salariu de peste 6.000 de euro pe luna, sume forfetare, diurna, cazare si transport, un eurodeputat fara functii poate primi peste un milion de euro in cei 5 ani de mandat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: