Milionul lui Cumpanasu. Ministerul Culturii, obligat de un senator USR sa dea explicatii pentru banii livrati lui Cumpanasu

politica

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a anuntat, luni, ca i-a trimis ministrului Culturii o interpelare oficiala in care ii cere sa ofere detalii depre suma de un milion de lei care a fost atribuita, pentru trei brosuri, unei asociatii conduse de Alexandru Cumpanasu.

„1.000.000 de lei pentru Alexandru Cumpanasu. Atat a cheltuit ministerul Culturii in 2018 pentru 3 brosuri de cate 15-16 pagini cu texte copiate de pe wikipedia, realizate de organizatia lui Cumpanasu.

DNA a intrat de curand pe fir si cere ministerului sa justifice aceasta suma uriasa pe niste materiale complet inutile cu ocazia Centenarului. Cumpanasu neaga, spune ca este o minciuna, ca de fapt nu erau doar 3 brosuri, ci 3 carti de cate 200 de pagini de o „mare valoare”. Comic sau tragic este ca aceste volume nu sunt de gasit nicaieri si nu gasim o persoana care sa fi primit acele brosuri.

Ba chiar ministerul Culturii a „ratacit” proiectul depus de organizatia lui Cumpanasu, Asociatia pentru Implementarea Democratiei, cat si volumele de „mare valoare”. DNA cere, ministerul ridica din umeri. George Ivascu era ministru la acel moment, doar atat a lasat el in urma lui.

Am trimis astazi o intrebare parlamentara la ministerul Culturii prin care cer sa imi explice ce a prestat organizatia lui Alexandru Cumpanasu pentru acesti bani si cum de tocmai pe ei i-au gasit din toata Romania. Am cerut si livrabilele de ‘mare valoare’.

Asa ca, domnule ministru demis Daniel Breaz, ne facem si noi datoria de ministru macar in ultimele zile ale guvernului?”, anunta Alexandrescu pe Facebook.

De asemenea, si DNA a solicitat Ministerului Culturii documente legate de contractul pe care aceasta institutie l-a incheiat, in septembrie anul trecut, cu fundatia condusa de Alexandru Cumpanasu. Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID), condusa de Cumpanasu, a primit o finantare nerambursabila de aproximativ 1 milion de lei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: