Militarizare totala la Suceava. Inca 10 medici militari si 10 subofiteri sanitari au ajuns la Spitalul Judetean

news

Ministerul Apararii Nationale (MApN) a anunta ca 10 medici militari, de diferite specialitati, si 10 subofiteri sanitari din cadrul Spitalului Militar „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au plecat sambata dimineata spre municipiul Suceava pentru o perioada de doua saptamani. Echipa de specialisti condusa de secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Ionel Oprea, si colonelul medic Daniel Derioiu, managerul spitalului, a facut o prima evaluare a situatiei de la Spitalul Judetean de Urgenta din municipiul Suceava.

„Au fost evaluate si analizate resursa umana, necesarul de materiale, precum si schimbarea si imbunatatirea circuitului epidemiologic pentru reducerea riscului de contaminare atat al personalului medical, cat si al pacientilor internati in unitatea medicala. Totodata, a fost instituita continuitatea pe tura operativa a spitalului”, mentioneaza MApN.

Cu ajutorul militarilor din Batalionul 202 Aparare CBRN din Husi, au fost dezinfectate spatiile de circulatie in incinta spitalului judetean.

De asemenea, s-au instituit noi proceduri de dezinfectie in interiorul spitalului conform indicatiilor epidemiologice.

„A fost efectuat instructaj cu tot personalul medical si auxiliar despre purtarea echipamentului de protectie. Noua echipa manageriala a solicitat Ministerului Apararii Nationale sa sprijine cu personal medical militar activitatea din Spitalul Judetean de Urgenta din municipiul Suceava, pentru a asigura continuitatea in sectiile medicale. In acest sens, MApN a dispus prin Directia Medicala sa suplimenteze cu personal medical militar unitatea medicala din Suceava”, se mai arata in comunicat.

Sambata, 4 aprilie, 10 medici militari, de diferite specialitati (anestezie, boli infectioase, pneumologie, medicina interna, cardiologie, radiologie, chirurgie generala, ortopedie traumatologica, gastroenterologie si medicina de urgenta), precum si 10 subofiteri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenta „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au plecat spre municipiul Suceava pentru o perioada de doua saptamani, acestia urmand sa asigure continuitatea in unitatea medicala suceveana.

„Dupa aceasta perioada, personalul medical va fi inlocuit cu o alta echipa din cadrul aceleiasi unitati medicale clujene. Echipa medicala trimisa in sprijin va participa la asigurarea continuitatii asistentei medicale pentru pacientii internati covid pozitiv, deoarece medicii din spitalul sucevean sunt in mare parte contaminati. Cazarea si hrana personalului detasat la Suceava vor fi asigurate gratuit prin grija autoritatilor locale”, arata MApN.

De asemenea, ministerul anunta ca au fost luate toate masurile pentru asigurarea materialelor sanitare si a medicamentelor necesare pentru o functionare la parametri optimi a unitatii medicale din municipiul Suceava.

Foto: Obiectiv de Suceava

Mai mult despre: ,

Comentarii: