„Militianul” Pavel Abraham va infunda PUSCARIA: „A batut personal oameni in timpul Mineriadei din 13-15 iunie 1990”

news

Jurnalistul Grigore Cartianu afirma ca exista martori care sustin ca Pavel Abraham a batut personal oameni in timpul evenimentelor sangeroase din 13-15 iunie 1990.

Generalul Pavel Abraham a fost audiat vineri la Parchetul General, ca martor in Dosarul Mineriadei. El a declarat ca „noi nu am batut pe nimeni atunci”. Exista insa martori care sustin contrariul.

„Mai multe victime ale mineriadei mi-au povestit insa, la emisiunea ‘Cronica de noapte’ de pe Nasul TV, cum au fost duse la Academia de Politie de la Baneasa si batute crunt de Abraham personal. Marturiile lor se afla si la dosarul mineriadei din 13-15 iunie. Intre Abraham si victime, eu cred ce spun victimele. Caz in care militianul-tortionar se apropie de un binemeritat sejur la Jilava”, a scris Cartianu pe pagina sa de Facebook.

Abraham fost chemat, vineri, sa dea detalii in legatura cu Dosarul Mineriadei in calitate de fost adjunct al Academiei de Politie de la Baneasa, functie pe care o ocupa in perioada respectiva, 13-15 iunie 1990.

Generalul a recunoscut ca era prorector al Academiei, in perioada respectiva, si decan al Facultatii de Politie, dar a tinut sa precizeze ca niciunul dintre cadrele Academiei nu a fost implicat in bataile incasate de persoanele detinute in perioada respectiva.

“Am relatat aspecte legate de evenimentele din 13-15 iunie 1990, de la Academia de Politie, unde eram prorector si decan al Facultatii de Politie. Si pot sa va spun ca noi nu am batut pe nimeni atunci. Au fost aduse mai multe persoane atunci la Academie si cercetate de 10 procurori si de mai multi politisti. Insa pot sa va asigur ca noi nu am batut pe nimeni la Academie. Nu s-au exercitat fapte de violenta. Sigur, o parte dintre persoanele respective au fost batute in oras. Trebuie sa precizez ca, atunci, Academia a asigurat doar spatiul respectiv. Persoanele respective nu se aflau in custodia noastra, ci a Parchetului si a Politiei Capitalei”, a fost mesajul transmis de Abraham.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: