Minciuna se dezumfla: explozia de la spitalul din Gaza a facut nu „sute de morti”, cum afirmase initial Hamas, ci „intre 10 si 50 de victime”

externe

spital, gaza, bombardat, Hamas, racheta, minciuna, sute de morti

Tirul mortal asupra unui spital din Gaza, pentru care Israelul si miscarile armate palestiniene se acuza reciproc, a facut „cateva zeci de morti”, si nu sute, a declarat miercuri un responsabil al unui serviciu european de informatii, transmite Agerpres.

„Nu sunt 200 sau chiar 500 de morti, ci mai degraba cateva zeci, probabil intre 10 si 50”, a afirmat aceasta sursa sub protectia anonimatului, care mai crede ca, „probabil, nu Israelul a facut asta”, conform „pistelor serioase” de care dispune serviciul sau de informatii.

Miercuri, la pranz, Ministerul Sanatatii al Hamas, aflat la putere in Fasia Gaza, raportase un bilant de cel putin 471 de morti.

„Cladirea nu a fost distrusa”, a adaugat aceasta sursa europeana. Si „probabil ca spitalul fusese evacuat anterior, la fel ca alte spitale situate in nordul Fasiei Gazei”, dupa ordinul in acest sens din partea armatei israeliene, a subliniat el, insistand, totodata, ca „niciun element nu coroboreaza” faptul ca sute de persoane se aflau in parcarea unde a cazut racheta.

Palestinienii si israelienii se acuza reciproc de aceasta tragedie.

Hamas a denuntat imediat o lovitura israeliana. Israelul, la randul sau, a negat ca ar fi la originea tirului, sustinand ca a fost o racheta ratata a Jihadului Islamic palestinian, un aliat al Hamas.

„Sunt destul de multe rachete care au incidente de tir”, a argumentat miercuri seara acest inalt responsabil european din cadrul serviciilor de informatii.

Statele Unite au citat miercuri propriile servicii de informatii pentru a sustine, inclusiv prin vocea presedintelui lor Joe Biden, aflat in vizita in Israel, ca statul evreu nu este vinovat pentru acest incident.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: