Ministerul belarus al Apararii afirma ca luptatori ai Grupului Wagner se afla in tara si lucreaza ca instructori militari

externe

Luptatorii Grupului Wagner au inceput sa lucreze ca instructori la noile „terenuri de antrenament” militar din regiunea Mogilev din Belarus, potrivit unui material difuzat vineri de reteaua de televiziune a Ministerului belarus al Apararii, scrie Meduza.

In imagini de la sesiunile de antrenament de la aceste terenuri, presupusii instructori ai Grupului Wagner sunt prezentati purtand masti.

Nu este clar cati membri ai Grupului Wagner se afla in Belarus, desi grupul de monitorizare Belaruski Gayun a raportat ca numarul acestora ar putea fi de aproximativ 200.

Cancelarul german Olaf Scholz a aparat inca o data decizia Statelor Unite de a furniza controversatele munitii cu dispersie Ucrainei, dar in acelasi timp el a subliniat importanta tratatului international care interzice acest tip de munitii, transmite vineri DPA.

Guvernul de la Washington ”a luat o decizie care nu este a noastra, ci in mod suveran”, spus Scholz.

Potrivit cancelarului german, Conventia internationala privind munitiile cu fragmentatie, semnata si de Germania, are ”o mare importanta”, Scholz adaugand ca este extrem de ingrijorat de impactul potential al bombelor cu dispersie neexplodate asupra civililor pentru mult timp dupa incheierea razboiului.

La aproape 80 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, in Germania sunt relativ frecvente alertele despre bombe ramase neexplodate, a remarcat seful executivului german.

”De aceea ingrijorarea noastra legata de respectarea acestei conventii este absolut justificata”, a adaugat Olaf Scholz.

SUA, Ucraina si Rusia nu au semnat conventia internationala care scoate in afara legii munitiile cu dispersie. Armele de acest tip sunt bombe care explodeaza deasupra unei tinte, eliberand un numar mare de incarcaturi explozive mai mici, ceea ce poate cauza numeroase victime in special in randul civililor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: