Ministerul Educatiei a actualizat calendarul inscrierii in invatamantul primar

news

Ministerul Educatiei a informat vineri ca a fost actualizat calendarul inscrierii in invatamantul primar pentru anul scolar 2023 – 2024, scrie Agerpres.

„A fost trimis spre publicare in Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului inscrierii in invatamantul primar 2023 – 2024. In perioada 3 – 18 mai au fost depuse si validate cererile de inscriere de catre parinti/tutori legal instituiti/reprezentanti legali”, au afirmat reprezentantii Ministerului Educatiei.

Potrivit sursei citate, pentru prima etapa de inscriere, in perioada 29 mai – 6 iunie 2023, vor avea loc:

* procesarea, la nivelul unitatilor de invatamant, a cererilor prin care se solicita inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere;

* repartizarea, la scoala de circumscriptie, a copiilor ai caror parinti/tutori legal instituiti/reprezentanti legali au solicitat inscrierea la alta scoala decat scoala de circumscriptie si nu au fost repartizati din lipsa de locuri si care au exprimat aceasta optiune in cererea de inscriere;

* afisarea, in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratelor scolare, a listei copiilor inmatriculati si a numarului de locuri libere.

Pentru a doua etapa de inscriere, in perioada 6 – 12 iunie, se vor depune la unitatea de invatamant cererile de inscriere pentru copiii care nu au fost cuprinsi in etapa anterioara, vor fi validate cererile de inscriere la unitatea de invatamant aflata pe prima pozitie in optiunile privind inscrierea copiilor.

Totodata, in perioada 13 – 19 iunie se vor procesa cererile de inscriere, la nivelul unitatii de invatamant, in limita locurilor ramase libere si vor fi afisate la fiecare unitate de invatamant listele finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare.

„In perioada 1 – 8 septembrie 2023, vor fi solutionate, de catre inspectoratele scolare, cererile parintilor/tutorilor legal instituiti/reprezentantilor legali ai copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant”, afirma aceeasi sursa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: