Categories: news

Ministerul Educatiei a aprobat sanctionarea elevelor care au dezvaluit ca un preot se masturba in orele de relige pentru urmatorul motiv: au folosit telefonul in timpul cursurilor

Ministerul Educatiei face publice concluziile referitoare in cazul profesorului din Copsa Mica, filmat de doua eleve in timp ce se masturba, mentionand ca dascalul are un comportament indecent, iar ora nu se desfasura in conditii normale.

Fetele au procedat gresit folosind telefonul in timpul orei, in opinia functionarilor Ministerului Educatiei. „Indiferent de rezultatul anchetei Politiei, care este in curs, este limpede ca profesorul in cauza a avut un comportament indecent (oricare ar fi circumstantele – inclusiv posibile boli – care l-au produs). Ora de curs nu se desfasura in conditii normale, demisia profesorului reprezentand doar o prima actiune fireasca in contextul dat”, reiese dintr-un comunicat de presa transmis de catre Ministerul Educatiei.

In ceea ce le priveste cele doua eleve carora li s-a si scazut nota la purtare pentru ca au folosit telefoanele in timpul orei, MEN precizeaza ca acestea au recurs la o „solutie incorecta”, stiind ca nu au voie cu mobilul, anunta Mediafax.

„Trauma episodului indecent poate sa existe la aceste eleve, insa aceasta nu explica faptul ca ele au filmat si apoi au si facut publice imaginile filmate. Elevele ar fi putut alege, spre exemplu, calea discutiei cu diriginta, cu echipa de conducere a liceului, cu reprezentantul elevilor sau chiar cu alte autoritati. Este de mentionat ca atat reprezentantul elevilor in Consiliul Clasei, cat si reprezentantul elevilor in Consiliul de Administratie au propus sanctionarea elevelor”, mai reiese din comunicatul institutiei.

Oficialii din Educatie mentioneaza ca structurile de conducere din liceu au respectat procedura, sanctionarea elevelor fiind votata succesiv de catre Consiliul Clasei, Consiliul Profesoral si apoi de Consiliul de Administratie al liceului.

In acest context, se readuce in discutie montarea camerelor de supraveghere in interiorul salilor de clasa, insa Valentin Popa, ministrul Educatiei, considera ca, „asupra acestui subiect, nu trebuie luata o decizie de la „centru”. Asadar, toate cadrele didactice, impreuna cu parintii si elevii, sunt invitate sa analizeze daca este oportuna introducerea camerelor de supraveghere si in salile de curs (pe langa cele deja prezente pe holuri si in curtile interioare)”.

Ministrul Educatiei s-a intalnit in cursul serii de vineri, 2 februarie, cu echipa de conducere a Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu si cu cea a Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copsa Mica pentru a discuta cazul profesorului de religie filmat in timpul unor ipostaze indecente.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Marian Pavel

Share
Published by
Marian Pavel

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

12 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

12 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

12 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

3 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

12 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

12 ore ago