news

Ministerul Educatiei din Republica Moldova introduce cursuri gratuite de limba romana pentru adulti

Presedintele Maia Sandu a salutat initiativa Ministerului Educatiei prin care, incepand cu 2023, adultii vor beneficia de cursuri gratuite de invatare a limbii romane, relateaza Moldpres.

„Programul national de predare a limbii romane pentru alolingvi a fost extins pentru a include si cursuri pentru adulti, iar in bugetul pentru 2023 au fost prevazute 10 milioane de lei in acest scop”, a declarat sefa statului, potrivit Serviciului prezidential de presa.

Executivul urmeaza sa adopte o hotarare de Guvern care va clarifica detaliile acestui program. „In anii urmatori, vom extinde programul pentru a acoperi mai bine necesitatile de predare a limbii romane adultilor”, a punctat presedintele Maia Sandu.

Programul de predare a limbii romane pentru alolingvi a fost lansat in anul 2013, la initiativa Ministerului Educatiei. Pana in acest an, programul era finantat insuficient si prevedea doar organizarea cursurilor de limba romana pentru copii.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

6 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

6 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

6 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

5 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

6 ore ago