externe

Ministerul rus al Apararii a inceput sa recruteze femei pentru a servi ca lunetisti si piloti de drone in Ucraina. Salariu de peste 2.300 de dolari

Grupul de mercenari Redut, care opereaza sub controlul Ministerului rus al Apararii, a inceput sa recruteze femei in cadrul batalionului de voluntari „Borz” pentru a fi trimise in Ucraina, potrivit jurnalistilor de la iStories, relateaza Meduza.

Redut si-a postat anuntul pe reteaua de socializare Vkontakte, oferind un salariu lunar de pornire de 222.000 de ruble (2.355 de dolari). Candidatilor fara abilitati in domeniul armelor de foc li se ofera o tabara de pregatire de o luna in Donetk. Redut spune ca despagubirile pentru ranile suferite pe campul de lupta variaza intre 1 si 3 milioane de ruble (aproximativ 21.000 de dolari), in timp ce indemnizatiile de deces ajung la 5 milioane de ruble (aproximativ 53.000 de dolari). Mercenarilor care isi incheie contractele li se acorda statutul de veterani de razboi.

Dandu-se drept candidati interesati, reporterii iStories au contactat un recrutor de la Redut si au aflat ca organizatia spera sa isi extinda efectivul prin angajarea de femei lunetisti si operatori UAV. „Rolul meu in calitate de comandant de unitate este de a dovedi ca femeile au fost create pentru mai mult decat pentru bucatarie si copii”, a declarat recrutorul pentru iStories.

Cel putin trei femei sunt deja in Ucraina in cadrul batalionului Borz al Redut.

In martie 2023, ministrul Apararii, Serghei Soigu, a afirmat ca 1.100 de femei participa la invazia Rusiei in Ucraina, precizand ca o treime dintre ele au primit deja distinctii de stat.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

16 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

16 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

16 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

7 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

16 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

16 ore ago