Ministerul Sanatatii, prima reactie legata de Ivermectina. Andreea Moldovan: „Este un risc de a folosi astfel de medicamente”

news

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Andreea Moldovan a declarat, miercuri, ca ivermectina nu este in prezent un medicament care sa dovedeasca eficienta in tratamentul infectiei COVID.

Potrivit acesteia, studiile pe care se bazeaza utilizarea ivermectinei sunt deocamdata „inconsistente” din punct de vedere stiintific.

„Practic, ivermectina este un medicament antiparazitar folosit atat in uz uman, cat mai ales in uz veterinar. Ca utilizare umana se recomanda mai ales sub forma unor creme, in tratamentul acneei rozacee, de exemplu, astfel incat nu este un medicament actualmente care sa dovedeasca eficienta in tratamentul infectiei COVID. Studiile pe care se bazeaza utilizarea ivermectinei sunt deocamdata inconsistente, pot sa spun, din punct de vedere stiintific. Si consideram ca este un risc de a folosi astfel de medicamente care inca nu au fost testate si considerate sigure si eficiente in tratamentul COVID”, a explicat Moldovan, intr-o conferinta de presa.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat ca a cerut Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale o opinie cu privire la folosirea ivermectinei in tratamentul anti-COVID-19.

Mai mult despre:

Comentarii: