externe

Ministrii germani cer un raspuns dur la violenta politica. Numarul atacurilor asupra politicienilor a crescut cu 53% intre 2022 si 2023

Ministrul german de interne Nancy Faeser si ministrii de interne din cele 16 state federale ale Germaniei au declarat marti ca doresc sa intareasca legile pentru a proteja politicienii de violenta motivata politic, relateaza Deutsche Welle.

Apelul a fost rezultatul unei videoconferinte speciale convocate pentru a discuta problema violentei politice dupa ce parlamentarul social-democrat (SPD) Matthias Ecke, principalul candidat al partidului pentru statul Saxonia la viitoarele alegeri europene, a fost atacat in timp ce lipea afise la Dresda vineri seara.

Autoritatile din Saxonia au spus ca cel putin unul dintre cei patru presupusi atacatori adolescenti apartinea unei grupari de extrema-dreapta, in timp ce politia a spus ca acelasi grup a atacat si ranit anterior un asistent electoral al Partidului Verzilor din apropiere.

La conferinta de marti, ministrii de interne au sustinut initiativele parlamentare din statele Saxonia si Bavaria de a face eforturi pentru pedepse mai dure pentru vatamare corporala si agresiune.

Ministrul de Interne pentru statul Brandenburg din nord-est, Michael Stubgen, care a prezidat conferinta, a condamnat atacurile din weekend „in cei mai puternici termeni” si a spus ca legislatia actuala „nu mai reflecta suficient” amenintarea la adresa celor implicati activ in politica.

„Atacuri repetate reprezinta o atitudine prin care oamenii incearca sa-si atinga scopurile politice nu numai cu cuvinte, ci si cu violenta, ura si hartuire”, a spus el. „Acest lucru pune in pericol democratia noastra si libertatea noastra bazata pe lege”, a continuat el.

Ministrul federal de interne Nancy Faeser a vorbit despre un „act de violenta exceptional de brutal” impotriva lui Ecke si a cerut un „semnal clar de oprire”.

Ea a spus ca numarul atacurilor asupra politicienilor a crescut cu 53% intre 2022 si 2023.

„Infractorii violenti care ataca democratii trebuie sa simta intreaga forta a legii cu pedepse rapide si semnificative”, a spus Faeser inaintea conferintei, cerand condamnari mai rapide si mai dure.

Ea a spus ca este necesara o „prezenta mai vizibila a politiei” pentru a proteja reprezentantii partidelor la evenimentele de campanie, dar a spus: „Politia nu poate fi peste tot deodata, dar isi poate ajusta conceptele de protectie si isi poate creste prezenta, asa cum se intampla deja in multe locuri”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

9 minute ago

Blue Origin, a lui Jaff Bezos, a trimis sase turisti in spatiu. 10 minute de zbor, dupa doi ani de pauza

Sase turisti "spatiali" au ajuns, pentru scurt timp, in spatiu la bordul rachetei New Shepard,…

44 de minute ago

Primar PSD din Gorj, dupa ce a lovit o femeie cu masina si a fugit: „Eu sunt bine”. Primarul este fan al Moscovei

Primarul comunei gorjene Stejari, Robert Paiusi, este cercetat de politisti dupa ce, duminica, a acrosat…

O oră ago

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Acesta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

4 ore ago

Omul de incredere al lui Alexei Navalnii spune ca „nu va renunta niciodata” la lupta impotriva lui Putin

Leonid Volkov, cel care a fost atacat cu brutalitate in luna martie, spune ca impartaseste…

4 ore ago