Ministrii lui Dragnea fac concurs de slugarnicie: „Daca mi se cere sa plec ca n-am sapca, voi pleca”

politica

Ilan Laufer a fost avizat joi de comisiile reunite ale Senatului pentru functia de ministru pentru Mediul de Afaceri cu 35 de voturi pentru si 11 impotriva. El a subliniat ca vrea ca ministerul pe care il conduce sa fie in topul celor mai bune trei ministere si daca i se va cere sa plece, pentru orice motiv, va pleca.

”Targetul meu este ca acest minister sa fie in top trei. (…) Stiu ca urmeaza sacrificii. Imi setez targeturi mari. (…) Daca mi se va cere sa plec din orice motiv, ca nu am sapca, orice, voi pleca”, a afirmat Laufer, citat de News.ro.

Legat de pozele aparute in revista Men’s Health, ministrul desemnat a declarat ca erau in timpul sau liber si le considera chiar o realizare personala.

Citeste si: Tudose, slugarnicie fara margini: S-a facut pres in fata lui Dragnea la conferinta de presa

”Eram in timpul meu liber, era acum cinci ani, nu aveam nicio functie publica, mi s-a parut ceva foarte misto. Nu regret. Sunt demn. (…) Faptul ca merg la mare si fac niste poze nu vad nimic grav. De cand sunt in functie, nu am mai facut astfel de poze. Am facut-o de placere si cred ca este o realizare”, a afirmat Laufer.

Referitor la faptul ca este unul dintre cei mai bogati ministri desemnati, el a amintit ca a copilarit in Israel, intr-o mentalitate de afaceri care l-a ajutat ulterior.

”Mi-am dorit foarte de mic sa reusesc. Am crescut in Israel pana la 14 ani, am crescut cu o mentalitate de afaceri. Faptul ca mi-am dorit foarte mult, am lucrat foarte structurat, asta e cheia succesului meu”, a afirmat Laufer.

Din declaratia de avere reiese ca Laufer a incasat anul trecut despagubiri in valoare de 60.000 euro de la compania imobiliara Pine Invest Corporation SRL, controlata de fondul olandez EDR Romania BV. Laufer i-a acordat, totodata, lui Alexandru Pincevschii un imprumut in nume personal in valoare de 61.000 euro. Oficialul detine in proprietate o casa in Corbeanca, cu o suprafata de 803 metri patrati, doua terenuri intravilane in aceeasi localitate, in suprafata totala de 1.840 mp.

Laufer mai are sapte apartamente in Bucuresti, cu suprafete intre 77 si respectiv 105 metri patrati. Din inchirierea a trei dintre ele, Laufer a incasat anul trecut peste 58.000 lei. Anul trecut, el a vandut un apartament, pentru care a incasat 113.000 euro de la cumparatorul Silvia Iancovici. Laufer detine un autoturism Mercedez Benz Clasa S si o motocicleta Yamaha, precum si trei ceasuri de lux, marcile Hublot (valoare declarata de 7.000 euro), Ulysse Nardin (6.000 euro) si Breitling (4.000 euro).

In timpul audierilor el a subliniat ca prioritatile sale sunt programul Start-Up Nation, o lege a parteneriatului public-privat, o lege a lobby-ului si o lege a prevenirii.

Ilan Laufer, in varsta de 33 de ani, este absolvent al Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport (ANEFS) din Bucuresti (2006) si a fost cunoscut in trecut mai mult ca personaj monden. Laufer a fost numit secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat pe 18 ianuarie, fiind coordonator al Directiei pentru Antreprenoriat si Programe pentru IMM, inclusiv responsabil pentru Programul „Start-up Nation Romania”, o initiativa ambitioasa care urmareste infiintarea a circa 10.000 noi companii si crearea a 20.000 noi locuri de munca.

Programul Start-Up Nation, care prevede finantarea in limita maxima a 200.000 de lei pentru fiecare noua firma sau afacere infiintata in acest an, are o alocare de 1,7 miliarde lei, din surse bugetare nationale si fonduri europene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: