Ministrul american al Apararii: „Tancurile Abrams vor fi in curand in Ucraina”

externe

abrams, tanc greu de lupta

Ucraina va primi in curand tancuri Abrams M1 de la SUA, a declarat marti, in Germania, ministrul american al Apararii, Lloyd Austin in deschiderea reuniunii grupului de contact privind apararea Ucrainei, cunoscut sub numele de „formatul Ramstein”, relateaza Europeiska Pravda.

„De la ultima noastra intalnire, Statele Unite au angajat pachete suplimentare de asistenta pentru securitate in valoare totala de peste 2 miliarde de dolari. Aceste pachete includ echipamente de aparare antiaeriana, munitii si echipamente de deminare de care este nevoie urgenta… Si ma bucur sa anunt ca tancurile M1 Abrams, la care Statele Unite s-au angajat anterior, vor ajunge in curand in Ucraina”, a declarat Austin.

Administratia presedintelui american Joe Biden si-a anuntat intentia de a trimite tancuri Abrams in Ucraina in luna ianuarie.

Ea a facut acest pas dupa luni de zile in care a insistat ca tancurile sunt prea complexe si dificil de intretinut si reparat pentru a determina mai intai Germania sa furnizeze tancurile sale Leopard.

Primul lot de tancuri Abrams, pe care SUA le furnizeaza Ucrainei, a fost aprobat pentru expediere la inceputul lunii august.

Unul dintre cele mai recente pachete de ajutor din partea SUA include proiectile cu uraniu saracit pentru tancurile grele de lupta Abrams.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: