Ministrul borfasilor continua sa se rafuiasca cu Kovesi si dupa ce a demis-o. O anunta ca nu are nicio sansa pentru functia de procuror european

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a subliniat, in contextul discutiei privind o eventuala candidatura a Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror la Parchetul European, ca nu poate recompensa o persoana pentru greselile din trecut, cu speranta ca in viitor nu le va repeta.

„Nu stiu daca trebuie sa vorbiti la timpul trecut pentru doamna Kovesi ca isi dorea. Eu nu stiu, daca stiti dumneavoastra, ca nu isi mai doreste. Trebuie sa urmam aceeasi procedura de selectie si desemnare a procurorului european. De principiu – nu pot recompensa pe cineva pentru greselile pe care le-a facut, cu speranta ca pe viitor nu le va mai repeta. Am vorbit despre procurorul european. Pana la final tren trebuie sa desemnam procurorul din partea Romaniei. (…) Categoric nu poate fi scoasa automat, precum nimeni nu poate fi introdus din oficiu, ramane o competitie deschisa”, a declarat ministrul Tudorel Toader.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a spus marti, dupa discutia cu sefii DNA si DIICOT, dar si cu procurorul general, ca acestia vor contribui la finalizarea proiectului de lege pentru Parchetul European, urmand ca, in scurt timp, actul normativ sa fie aprobat printr-o procedura de urgenta.

„Trebuie sa finalizam si am convenit impreuna sa contribuim la finalizarea proiectului de lege pentru operationalizarea Parchetului European, astfel ca intr-un timp scurt sa-l punem in transparenta decizionala, intr-un timp scurt sa-l trecem prin Guvern, sa-l trimitem la Parlament, cu solicitarea aprobarii intr-o procedura de urgenta”, a declarat ministrul Justitiei, Tudorel Toader, in cadrul unei declaratii de presa.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: