Ministrul chinez de externe Wang Yi se intalneste cu secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrusev, pentru consultari de securitate

externe

serghei lavrov, wang yi

Ministrul chinez de externe, Wang Yi, va vizita Rusia in perioada 18-21 septembrie, unde va participa la consultari bilaterale privind securitatea, a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, relateaza Tass.

„Wang Yi va vizita Rusia in perioada 18-21 septembrie la invitatia secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrusev”, a declarat purtatoarea de cuvant, adaugand ca diplomatul va participa la cea de-a 18-a runda de consultari strategice ruso-chineze in domeniul securitatii.

Saptamana trecuta, purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a anuntat ca ministrul rus de externe Serghei Lavrov si Wang Yi vor avea convorbiri la Moscova pe 18 septembrie. Potrivit lui Zaharova, partile vor face schimb de opinii cu privire la chestiunea ucraineana, precum si la asigurarea stabilitatii si securitatii in Asia-Pacific.

In timpul intalnirii de la Moscova, partile vor aborda o gama larga de chestiuni bilaterale, inclusiv contacte la cel mai inalt nivel. Potrivit Ministerului rus de Externe, o atentie deosebita va fi acordata consolidarii cooperarii pe arena internationala si coordonarii activitatii in cadrul ONU, BRICS, SCO, G20, APEC si alte platforme.

Pe fondul extinderii BRICS, va deveni relevanta si problema cooperarii cu noii membri ai asociatiei, precum si coordonarea abordarilor celor doua tari in cadrul altor structuri integrationale.

Criza ucraineana ar putea deveni, de asemenea, unul dintre subiectele-cheie. China pledeaza in mod constant pentru solutionarea conflictului, in timp ce Rusia saluta intotdeauna eforturile Chinei in acest domeniu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: