Categories: news

Ministrul de Externe anunta cati refugiati este dispusa Romania sa primeasca: „Am facut o oferta”

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a declarat ca recent a fost facuta o oferta pentru relocarea in Romania a 1.942 de refugiati aflati in Grecia si Italia.

„Recent, am facut o oferta pentru 1.942 de refugiati din Grecia si din Italia pe care ii putem reloca in Romania. Mai avem deja pe teritoriul nostru cam 700 de asemenea refugiati”, a spus Melescanu, intr-un interviu acordat Realitatea TV, difuzat vineri.

El a subliniat ca Romania „participa masiv la operatiunile din Marea Neagra pentru oprirea fluxului de refugiati si salvarea celor care se incumeta la asemenea actiuni”.

„Evident ca problema migratiei si cea a refugiatilor sunt doua categorii distincte. Primii sunt refugiati din motive politice, din cauze de razboi, dar exista si o migratie cu caracter economic, mai ales din tarile cu regimuri esuate, cu conditii de viata foarte grele. Romania si-a exprimat solidaritatea, desi am mers pe ideea ca nu este normal sa avem cote fixe. In acelasi timp, ne-am manifestat disponibilitatea de a primi un anumit numar de refugiati”, a adaugat ministrul.

Melescanu a mai aratat ca Romania are in lucru o initiativa privind trimiterea a 50 de jandarmi si politisti pentru pregatirea fortelor de securitate irakiene in lupta impotriva Daesh.

„Romania si-a asumat obligatia de a contribui cu 800.000 de euro la coalitia luptei impotriva statului islamic si ajutorarea victimelor populatiei civile din aceste zone. Pe langa aceasta contributie, care se va intinde pe o perioada de patru ani, cate 200.000 pe an, mai avem si o contributie de 340.000 de euro, care este destinata in primul rand celor din Siria, oamenilor care sufera. Este, mai ales, un ajutor umanitar si, de asemenea, vom avea o contributie, nu am stabilit-o inca, la Fondul Uniunii Europene pentru ajutorarea refugiatilor din Siria care se afla in Turcia la ora actuala”, a explicat ministrul de Externe.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Xi Jinping, in Europa, dupa cinci ani. Presedintele chinez va vizita Franta, Serbia si Ungaria

Presedintele chinez Xi Jinping este asteptat saptamana viitoare in Europa pentru prima data in ultimii…

33 de secunde ago

O fosta consiliera a lui Trump a izbucnit in plans in fata instantei, dupa ce a recunoscut ca acesta a gestionat campania de musamalizare a aventurilor sale sexuale

Fosta consiliera de la Casa Alba, Hope Hicks, s-a emotionat puternic spre finalul marturiei sale,…

12 minute ago

19 personalitati au primit de la presdintele Biden Medalia Libertatii, una dintre cele mai inalte distinctii civile din SUA

Presedintele SUA, Joe Biden, a acordat, vineri, Medalia Libertatii unui numar de 19 persoane, inclusiv…

34 de minute ago

Un lider al serviciilor de informatii militare ucrainene avertizeaza: „Rusia ar putea ocupa tarile baltice in sapte zile, inainte ca NATO sa poata interveni”

Vadim Skibitski, adjunctul sefului Serviciului de informatii militare al Ucrainei (HUR) a vorbit intr-un interviu…

42 de minute ago

Iasi: Un barbat s-a aruncat in fata trenului

Un barbat din judetul Iasi s-a aruncat, sambata dimineata, de pe o pasarela, in fata…

52 de minute ago